Keksas su mėlynėmis
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų | mėlynės |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kefyras |
200 gramų | cukrus |
200 gramų | kvietiniai miltai |
140 gramų | sviesto, 82% (+šiek tiek formai patepti, tirpintas) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | cukraus pudra (pabarstymui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Įpilti tirpintą sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
2.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti mėlynes. Viską gerai išmaišyti.
3.
Kekso formą ištepti sviestu arba naudoti silikoninę formą. Supilti paruoštą masę į formą.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
5.
Šiek tiek atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalėdinis keksas
- Keksiukai – saldukai
- Velniški keksiukai su ganašo kremu
- Keksas su bananais
- Dvispalvis keksas su šokoladu
- Keksas su cukinijomis, citrinomis ir aguonomis
- Morkų keksiukai
- Keksiukai su persikais
- Keksiukai “Zebriukai”
- Pasukų keksiukai su uogomis
- Varškės keksas
- Šokoladiniai keksiukai
- Braziliškas keksas
- Kepsniukai su sūriu
- Kivi keksiukai
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Šokoladiniai keksiukai
- Meškiukas su siurprizu
- Keksiukai su kakava
Keksas su mėlynėmis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Mėlynės,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kefyras,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Sviestas, 82%, +šiek tiek formai patepti, tirpintas,
140 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra, pabarstymui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliona
Gaminimo eiga:
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Įpilti tirpintą sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti mėlynes. Viską gerai išmaišyti.
Kekso formą ištepti sviestu arba naudoti silikoninę formą. Supilti paruoštą masę į formą.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
Šiek tiek atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai