Keksas su mėlynėmis
AUTORIUS:
Aliona
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Šiam keksui galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas. Sveiku ir skaniu keksu galima mėgautis visus metus. Šiam keksui galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas. Sveiku ir skaniu keksu galima mėgautis visus metus. Aliona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų mėlynės
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų kefyras
200 gramų cukrus
200 gramų kvietiniai miltai
140 gramų sviesto, 82% (+šiek tiek formai patepti, tirpintas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
šiek tiek cukraus pudra (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Įpilti tirpintą sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
2.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti mėlynes. Viską gerai išmaišyti.
3.
Kekso formą ištepti sviestu arba naudoti silikoninę formą. Supilti paruoštą masę į formą.
4.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
5.
Šiek tiek atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Keksas su mėlynėmis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šiam keksui galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas uogas. Sveiku ir skaniu keksu galima mėgautis visus metus. Aliona
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Įpilti tirpintą sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišyti.

  2. Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti mėlynes. Viską gerai išmaišyti.

  3. Kekso formą ištepti sviestu arba naudoti silikoninę formą. Supilti paruoštą masę į formą.

  4. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.

  5. Šiek tiek atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Aliona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų