300 gramų | mėlynės |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kefyras |
200 gramų | cukrus |
200 gramų | kvietiniai miltai |
140 gramų | sviesto, 82% (+šiek tiek formai patepti, tirpintas) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | cukraus pudra (pabarstymui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksiukai su vyšniomis
- Keksas su Dumle saldainiais ir aitriosiomis paprikomis
- Varškinis keksas
- Keksiukai su avietėmis
- Bananų keksas
- Moliūgų keksas su riešutais
- Ypatingasis keksas
- Tradicinis keksas
- Keksiukai su kakava
- Keksiukai su juodaisiais serbentais
- Sūrio keksiukai
- Velykų pyragas
- Margi keksiukai
- Bananiniai keksiukai
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Keksas su razinomis
- Citrininis riešutinis keksas
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Bananinis keksiukas
- Marmuriniai kavos keksiukai
Keksas su mėlynėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Mėlynės,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kefyras,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Sviestas, 82%, +šiek tiek formai patepti, tirpintas,
140 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Cukraus pudra, pabarstymui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Įpilti tirpintą sviestą, kefyrą ir viską gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, įmaišyti mėlynes. Viską gerai išmaišyti.
Kekso formą ištepti sviestu arba naudoti silikoninę formą. Supilti paruoštą masę į formą.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigti į kekso vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepti dar 5 min. ir vėl tikrinti.
Šiek tiek atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.
Komentarai