Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | miltai |
150 gramų | cukrus |
100 mililitrų | aliejaus |
70 mililitrų | apelsinų sulčių |
1 sauja | razinos |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Mikseriu išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Tada supilti šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir razinas. Išmaišyti.
2.
Paruoštą tešlą supilkite į kekso kepimo indą. Kepimo popieriumi jo neklojau ir papildomai netepiau jokiais riebalais, jų užteko nuo aliejaus ir keksas nei prie šonų, nei dugno neprikibo.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Kai atvės, paibarstyti curkaus pudros sniegeliu, papuošti mėtos šakele. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- ''Kiaušinukai''
- Mikro keksiukai
- Keksas su Dumle saldainiais ir aitriosiomis paprikomis
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Obuolių keksas
- Kalėdinis keksas
- Duonos keksas
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Keksiukai su riešutais
- Keksas su mėlynėmis
- Šokoladiniai keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksas su razinomis
- Kalėdiniai keksiukai
- Šokoladionis keksas
- Citrininė gaiva
- Keksas su razinomis
- Keksas x 2
- Evos šokoladiniai keksiukai
Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Apelsinų sultys,
70 mililitrų -
Razinos,
1 sauja -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Milda
Gaminimo eiga:
Mikseriu išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Tada supilti šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir razinas. Išmaišyti.
Paruoštą tešlą supilkite į kekso kepimo indą. Kepimo popieriumi jo neklojau ir papildomai netepiau jokiais riebalais, jų užteko nuo aliejaus ir keksas nei prie šonų, nei dugno neprikibo.
Kepti iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Kai atvės, paibarstyti curkaus pudros sniegeliu, papuošti mėtos šakele. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...