Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | miltai |
150 gramų | cukrus |
100 mililitrų | aliejaus |
70 mililitrų | apelsinų sulčių |
1 sauja | razinos |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Mikseriu išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Tada supilti šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir razinas. Išmaišyti.
2.
Paruoštą tešlą supilkite į kekso kepimo indą. Kepimo popieriumi jo neklojau ir papildomai netepiau jokiais riebalais, jų užteko nuo aliejaus ir keksas nei prie šonų, nei dugno neprikibo.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Kai atvės, paibarstyti curkaus pudros sniegeliu, papuošti mėtos šakele. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Kalėdinis keksiukas
- Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
- Keksiukai su persikais
- Ypatingasis keksas
- Varškiniai keksiukai
- Keksas su razinomis
- Sveikuoliški keksiukai
- Medaus pyragas su riešutais
- Bananiniai keksiukai
- Tradicinis keksas
- Pasukų keksiukai su uogomis
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
- Bananų keksiukai
- Keksas
- Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
- Braziliškas keksas
- Šokoladiniai keksiukai
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Apelsinų sultys,
70 mililitrų -
Razinos,
1 sauja -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Milda
Gaminimo eiga:
Mikseriu išplakti kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilti aliejų ir vėl plakti iki vientisos masės. Tada supilti šviežiai spaustas apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, kepimo miltelius ir razinas. Išmaišyti.
Paruoštą tešlą supilkite į kekso kepimo indą. Kepimo popieriumi jo neklojau ir papildomai netepiau jokiais riebalais, jų užteko nuo aliejaus ir keksas nei prie šonų, nei dugno neprikibo.
Kepti iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Kai atvės, paibarstyti curkaus pudros sniegeliu, papuošti mėtos šakele. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...