500 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | mielės |
1 vienetas | kiaušiniai |
20 gramų | sviestas |
šiek tiek | prieskoniai |
500 gramų | kiaulienos faršas |
1 vienetas | agurkų |
3 vienetai | pomidorai |
1 vienetas | kopūstai (mėlynieji) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | pomidorų padažas |
šiek tiek | majonezas |
šiek tiek | česnakas |
Maltą kiaulieną pakepinti keptuvėje, daržoves supjaustyti. Ant iškepto paplotėlio sudėti daržoves ir užpilti padažo (jį darome sumaišydami pomidorų padažą su majonezu, įdedame pjaustyto česnako) ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Farširuota lydeka kepta orkaitėje
- Jautiena kiniškai
- Jautienos cimesas
- Kalakutienos maltiniai su migdolais
- Kepta kiškiena marinate
- Kalakutiena bulvių geldelėse
- Šernienos kepsnys
- Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
- Pyragėliai su daržovėmis
- Keptos kepenėlės
- Norvegiška menkė vasariškai
- Daniškai paruošta vištiena
- Raganos kepsniukas
- Kiaušinių plakinyje kepti brokoliai ir krevetės
- Ryžių apkepas
- Skanioji vištytė
- Bulvių vyniotinis
Kebabai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
20 gramų - Prieskoniai
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Agurkai,
1 vienetas -
Pomidorai,
3 vienetai -
Kopūstai, mėlynieji,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas - Pomidorų padažas
- Majonezas
- Česnakas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus suberti į dubenį. Pusėje stiklinės šilto ištirpdyti mieles, druską, cukrų. Į duobutę miltuose supilti stiklinės turinį, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą. Tešlą minkyti, kol taps vienalytė, nelimpanti prie rankų. Jei reikia, įdėkite dar šiek miltų. Tešlą imti nedideliais gumulėliais ir kočioti, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parusvės.
Maltą kiaulieną pakepinti keptuvėje, daržoves supjaustyti. Ant iškepto paplotėlio sudėti daržoves ir užpilti padažo (jį darome sumaišydami pomidorų padažą su majonezu, įdedame pjaustyto česnako) ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.
Komentarai (26)
-
Emilija
2017-02-07 16:29
Kas nutiks jei tešla kepsiu keptuvėje?
-
tautvidas
2015-03-30 12:31
as lb lb noriu kebabu est
-
nemola
2014-07-27 19:19
labai skanu buvo pirktas o ranku nelabai.
-
Sandra
2012-04-02 18:10
Visiškai pamiršau paminėti ,dar galima dėti šviežios smulkiai sukapotos sveizios paprikos į farsa:)
-
Sandra
2012-04-02 18:06
Praeita savaite drauges vyras gamino turkiska sheesh kebaba,kadangi pati mėgstu gaminti tai nuosekliai stebejau gaminimo buda ir pasidalinsiu receptu.labai patiko.reikes
Jautienos arba avienos farso,
Šviežiu metu lapeliu,
Šviežiu petražolių ,
Cesnako,
Svogūnų laišku,
Ir prieskoniu.
Visus ingridientus labai smulkiai sukapoti ir sudėti į farsa.
Viską gerai isminkyti ir lipdyti ant iesmo,formuoti maždaug dešreles formos kebaba ir kepti ant zariju arba orkaiteje.patiekti su jalapeno pipiriukais lavase ir norimu padazu.pasakiskai skanu:)
-
vilija
2011-08-02 13:21
nesamone turkiskas kebabas su kiauliena -D :-D :-D :-s :-o :-s
-
reda
2011-07-21 20:52
va cia tai gerai parasyta ,kad pavadinime nera zodzio turkiskas :super: :-D
-
Agne
2011-07-20 14:23
:-( %-) :bloga: :bloga: :bloga: savo darbo neskanus!!!!!
-
valgytojas
2011-05-11 16:37
Tokie visi protingi,o nezino,kad turkai nevalgo kiaulienos...koks cia turkiskas kebabas???
-
Angelika
2011-05-07 14:06
Beje kebab-tai kepta mėsa ant iešmo-va kas pagrindas, o ne paplotėlis. Mėsa, tik ne kiauliena, sumalama arba smulkiai supjaustoma, dedama svogūno, kalendros, kartais net smulkintų raugintų kopūstų, prieskonių, apspaudžiama "dešra" apie iešmą ir kepama anr žarijų arba orkaitėj... paplotėlis- tai duona... ir kepama be mielių... Jei rašot, kad turkiška, tai bent pasidomėkit...