1250 gramų | avienos (ar arkliena) |
250 gramų | svogūnai (laiškai, smulkinti) |
šiek tiek | druska |
7 vienetai | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | krapai (smulkinti) |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (smulkintos) |
1 valgomasis šaukštas | svogūnai (laiškai, smulkinti) |
Iš miltų, kiaušinio ir trupučio pasūdyto vandens užminkoma kieta tešla. Iš jos iškočiojamas lakštas, kuris supjaustomas rombais ar kvadratais (8x8 cm).
Mėsa užpilama šaltu vandeniu, kad visa būtų apsemta, ir užvirinama. Nuo sultinio nugraibomos putos, į jį sumetami pipirai, pasūdoma. Verdama ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja. Kartkartėmis į puodą įpilama karšto vandens. Išvirusi mėsa atšaldoma, supjaustoma plonomis juostelėmis, užpilama trupučiu sultinio, ant viršaus sudedami griežinėliais supjaustyti svogūnai, įberiama maltų pipirų. Valgis dar 5 min. patroškinamas.
Paruošti tešlos gabaliukai sumetami į likusį sultinį ir išverdami. Po to jie išgriebiami į gilią lėkštę, ant jų sudedama mėsa, svogūnų griežinėliai, ir viskas apibarstoma žalumynais. Mėsos sultinys paduodamas atskirai, nedideliuose dubenėliuose.
Kazachiškai pagaminta mėsa
-
Aviena, ar arkliena,
1250 gramų -
Svogūnai, laiškai, smulkinti,
250 gramų - Druska
-
Juodieji pipirai, malti,
7 vienetai - Juodieji pipirai, malti
-
Krapai, smulkinti,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, smulkintos,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai, laiškai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai papildomai reikės: 320 g kvietinių miltų, kiaušinis, druskos, 1—2 šaukštai vandens.
Iš miltų, kiaušinio ir trupučio pasūdyto vandens užminkoma kieta tešla. Iš jos iškočiojamas lakštas, kuris supjaustomas rombais ar kvadratais (8x8 cm).
Mėsa užpilama šaltu vandeniu, kad visa būtų apsemta, ir užvirinama. Nuo sultinio nugraibomos putos, į jį sumetami pipirai, pasūdoma. Verdama ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštėja. Kartkartėmis į puodą įpilama karšto vandens. Išvirusi mėsa atšaldoma, supjaustoma plonomis juostelėmis, užpilama trupučiu sultinio, ant viršaus sudedami griežinėliais supjaustyti svogūnai, įberiama maltų pipirų. Valgis dar 5 min. patroškinamas.
Paruošti tešlos gabaliukai sumetami į likusį sultinį ir išverdami. Po to jie išgriebiami į gilią lėkštę, ant jų sudedama mėsa, svogūnų griežinėliai, ir viskas apibarstoma žalumynais. Mėsos sultinys paduodamas atskirai, nedideliuose dubenėliuose.