
4 vienetai | kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirti) |
60 gramų | cukraus pudra (Kavos kremui) |
40 gramų | migdolai (malti) |
3 arbatiniai šaukšteliai | kava (Ištirpinta) |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilė (esencijos) |
30 gramų | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra (Kavos kremui) |
1 arbatinis šaukštelis | kava (tirpi, ištirpinta) |
2 valgomieji šaukštai | likeris (kavos) |
250 mililitrų | girtuoklės |
šiek tiek | juodojo šokolado (papuošimui) |
Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir kavos likerį. Vieną papločio pusę aptepti gausiai kavos kremo, tada uždengti kita papločio puse. Po to ant tos kitos pusės uždėti dar kremo, ir galiausiai užkloti kita paplotį, turi susidėti trys papločiai. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Torto viršų papuošti šokolado drožlėmis.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnių tortas
-
Tiramisu
-
Nekeptas varškės tortas
-
Medaus tortas
-
Tortas iš krekerių "Žuvytės"
-
Šokoladinis Velykų tortas
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Gaivus vyšninis želė tortas
-
Meile alsuojantis tortas
-
Medaus tortas
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Nugos tortas
-
Angliškas tortas
-
Tortas su varškės kremu ir avietėmis
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Jogurtinis tortas
-
Tortas Napoleonas
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Nekeptas serbentinis varškės tortas
-
Baltymų tortas
Kavos tortas su migdolais

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltymus ir trynius atskirti,
4 vienetai -
Cukraus pudra, Kavos kremui,
60 gramų -
Migdolai, malti,
40 gramų -
Kava, Ištirpinta,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilė, esencijos,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
30 gramų -
Cukraus pudra, Kavos kremui,
1 valgomasis šaukštas -
Kava, tirpi, ištirpinta,
1 arbatinis šaukštelis -
Likeris, kavos,
2 valgomieji šaukštai -
Girtuoklės,
250 mililitrų - Juodasis šokoladas, papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 180° C laipsnių. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukraus pudra iki tirštos vienalytės masės. Tuomet įplakite sumaltus migdolus, ištirpintą kavą ir vanilės esenciją. Dubenyje iki purios masės išplakite baltymus. Į kiaušinių trynius suberkite miltus ir atsargiai sumaišykite su išplaktais baltymais. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo skardą (20 cm skersmens) ir kepkite 20-25 minutes. Iškepusį palaikykite skardoje 10 minučių, o po to išimkite iš skardos ir leiskite atvėsti, kai atvės perpjaukite per pusę. Aš kepiau du tokius vieną su migdolais, kitą be nieko.
Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir kavos likerį. Vieną papločio pusę aptepti gausiai kavos kremo, tada uždengti kita papločio puse. Po to ant tos kitos pusės uždėti dar kremo, ir galiausiai užkloti kita paplotį, turi susidėti trys papločiai. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Torto viršų papuošti šokolado drožlėmis.
Skanaus!
Komentarai (4)
-
Giedrė
2015-12-27 11:38
nesuprantu vieno ingrediento. kas yra girtuoklės
-
Jurate
2011-07-27 10:10
vietoj "girtuoklės" turi būti "grietinėlė".