Kavos duona su medumi
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
250 mililitrų vanduo (verdantis)
3 valgomieji šaukštai kava (stipri)
1 valgomasis šaukštas medus
1 valgomasis šaukštas cukrus (rudasis)
100 gramų kvietiniai miltai
400 gramų ruginiai miltai
2 arbatiniai šaukšteliai druska
2 valgomieji šaukštai aliejaus
8 gramai mielės (sausos)
1 arbatinis šaukštelis kalendra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.

Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).

Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kavos duona su medumi

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.

Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).

Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų