Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
Karšti grybų kukuliai
INGREDIENTAI:
100 gramų | baravykai (džiovinti) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | druska |
2.5 stiklinės | sultinys (grybų) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sumuštinukai su mozarelos sūriu
- Kumpio salotos krepšeliuose
- Sumuštiniai su kiaušiniu
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Vytinta išpjova
- Tortilijų tortukas su tunu
- Jūros ešerio filė šulinėliai
- Parmezano morengai
- Marinuota silkės filė
- Varškės užtepėlė su prieskoniais
- Kiaušinukai Kūčioms
- Įdaryti krepšeliai
- Kiaušiniai su arbata
- Pyragėliai su vištienos įdaru
- Švediški vėžiai
- Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
- Brokoliai tešloje
- Mini picos
- Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
- Karaimų kibinai
Karšti grybų kukuliai
Komentarai:
13
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Baravykai, džiovinti,
100 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Druska
-
Sultinys, grybų,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.
Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...