Karšti grybų kukuliai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
100 gramų baravykai (džiovinti)
2 valgomieji šaukštai sviestas
1 vienetas kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
0.5 stiklinės grietinė
šiek tiek druska
2.5 stiklinės sultinys (grybų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.

Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.

Populiariausi receptai šią savaitę

Karšti grybų kukuliai

Komentarai: 13
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Išvirti baravykai sumalami ir išsukami su sviestu. Maišant sudedama kiaušinio trynys, miltai, grietinė, išplaktas kiaušinio baltymas, pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla kukuliai, kiaurasamčiu išgriebiami, sudedami į gilų pusdubenį ir užpilami padažu.

Padažui: 4 šaukštai miltų, šaukštas sviesto, šaukštas grietinės, 2,5 stiklinės grybų sultinio.
Padažui miltai kepinami, kol pagels, o ataušę sumaišomi su puse stiklinės šalto grybų sultinio. Likęs grybų sultinys užvirinamas ir plona srovele maišant pilamas į masę. Ji užvirinama. Į sutirštėjusi padažą supilama ištirpintas sviestas, grietinė.

Reklama:

Komentarai (13)


Daugiau receptų