šiek tiek | karpis ((mano buvo 8 kg)) | |
4 vienetai | česnakas (dideli) | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
šiek tiek | miltai (apvoliojimui) |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Žuvies šašlykai
- Lašiša folijoje
- Skumbrė su svogūnais grilyje
- Midijos su špinatais
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Žuvies zrazai
- Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
- Skumbrė mikrobanginėje
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Menkės kotletukai su baravykais
- Farširuota lydeka
- Silkė su svogūniukais
- Žuvų piršteliai (naminiai)
- Firmiški žuvies kepsniukai
- Lašišos užkandėlė
- Žuvis ant grilio
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
Karpis, marinuotas česnake
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Karpis, (mano buvo 8 kg)
-
Česnakas, dideli,
4 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai, apvoliojimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gyvą karpį "papjauti", nuvalyti, išplauti (būtina su peiliu iš po žvynelių nuimti, nugramdyti tokį slidų sluoksnį. Tuomet, priklausomai nuo turimo karpio svorio, imam česnaką. Mano karpis buvo 8kg tai man prireikė 4 didelių česnako galvų. Česnaką susmulkinam. Žuvį supjaustome gabaliukais, maždaug 1 - 1,5 cm storio. Įtriname žuvį česnaku (negailėdami). Druskinti žuvies nereikia. Įtrintą česnaku žuvį paliekame šiltai (ant virtuvės stalo) ne ilgiau 2 val. Tuomet sumaišome miltus su druska ir šioje masėje apvoliojame žuvies gabaliukus.
Kepame įprastai, gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Užtikrinu, jog skonis pasakiškas ir jokio dumblių kvapo.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Labai skanu!
2015-01-25 13:16
Tikrai labai skaniai gaunasi, patiko net nemėgstantiems karpio. Tikrai rekomenduoju pabandyti.