2 kilogramai | karpis |
1 vienetas | morkos (vidutinio dydžio) |
0.5 vieneto | salierai |
5 vienetai | petražolės ( šakelių) |
4 vienetai | krapai ( šakelių) |
3 vienetai | svogūnai |
3 valgomieji šaukštai | želatina |
1 vienetas | cukrus |
šiek tiek | žirneliai (žalieji) |
Baigus virti išimame žuvies galvą, supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą želatina ir dar kelias minutes paviriname. Baigę virinti, žuvį su daržovėmis sudedama į serviravimo indą, užpilame žuvies sultiniu ir ataušiname. Žuvį drebučiuose galime papuošti petražolių ar krapų šakelėmis, citrinos griežinėliais ir žaliaisiais žirneliais.
Karpis drebučiuose Kūčioms
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Karpis,
2 kilogramai -
Morkos, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Salierai,
0.5 vieneto -
Petražolės, šakelių,
5 vienetai -
Krapai, šakelių,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Želatina,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
1 vienetas - Žirneliai, žalieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskutame karpį ir išdorojame. Nupjauname žiaunas, pelekus ir išimame akis. Nuplovę žuvį supjaustome skersai, nedideliais gabaliukais, apšlakstome citrinos sultimis ir pasūdome. Kol žuvis sūdosi, nuvalome ir nuplauname daržoves. Tada jas supjaustome plonais šiaudeliais ir sudedame į puodą. Užpilame 1 litru vandens ir verdame 5-10 min. Į gautą daržovių sultinį sudedame žuvies gabalus ir žuvies galvą, įberiame žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus bei sudedame pipirus. Viską verdame apie 50-60 min. ant mažos ugnies. Kol virs, pasiruošiame želatiną.
Baigus virti išimame žuvies galvą, supilame nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą želatina ir dar kelias minutes paviriname. Baigę virinti, žuvį su daržovėmis sudedama į serviravimo indą, užpilame žuvies sultiniu ir ataušiname. Žuvį drebučiuose galime papuošti petražolių ar krapų šakelėmis, citrinos griežinėliais ir žaliaisiais žirneliais.