
2 kilogramai | kiaulės kumpis |
300 mililitrų | persikų džemas |
400 mililitrų | persikai (konservuoti) |
2 valgomieji šaukštai | garstyčios |
2 valgomieji šaukštai | imbieras (šaknis) |
2 skiltelės | česnakas |
3 valgomieji šaukštai | medus |
1 vienetas | citrinos |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 arbatinis šaukštelis | penkių pipirų mišinys |
2 arbatiniai šaukšteliai | rozmarinas (džiovinti) |
5 vienetai | lauro lapų |
1 saujelė | gvazdikėliai |
Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).
Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).
Populiariausi receptai šią savaitę
Karamelizuotas keptas kumpis


Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.
Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus sudėti į garstyčias, kartu sudėti imbierą, cukrų, išspausti citrinos sulčių ir ,pastoviai maišant, virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Paruošta glazūra (daugiau kaip pusė viso kiekio) aptepti kumpį.
Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).
Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaulės kumpis,
2 kilogramai -
Persikų džemas,
300 mililitrų -
Persikai, konservuoti,
400 mililitrų -
Garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Imbieras, šaknis,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Penkių pipirų mišinys,
1 arbatinis šaukštelis -
Rozmarinas, džiovinti,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
5 vienetai -
Gvazdikėliai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Komentarai (4)
-
vida
2014-04-22 15:39
Skanu