2 kilogramai | kiaulės kumpis |
300 mililitrų | persikų džemas |
400 mililitrų | persikai (konservuoti) |
2 valgomieji šaukštai | garstyčios |
2 valgomieji šaukštai | imbieras (šaknis) |
2 skiltelės | česnakas |
3 valgomieji šaukštai | medus |
1 vienetas | citrinos |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 arbatinis šaukštelis | penkių pipirų mišinys |
2 arbatiniai šaukšteliai | rozmarinas (džiovinti) |
5 vienetai | lauro lapų |
1 saujelė | gvazdikėliai |
Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).
Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dešrelių pynė
- Kotletukai su sūriu
- Kukuliukai švediškai
- Aštrus karbonadas
- Kepenys japoniškai
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Pievagrybių apkepas
- Zrazai
- Kotletukai su morkomis
- Šventinškai paruošta sprandinė
- Sotieji zrazai
- Kotletukai
- Mineralinis šašlykas
- Jautienos kukuliai
- Medžiotojų kepsniai
- Faršu įdarytos paprikos
- Lenkiškai troškintos kepenėlės
- Suadytas karbonadas
- Ugniniai šonkauliukai
- Jautienos nugarinė su daržovėmis
Karamelizuotas keptas kumpis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaulės kumpis,
2 kilogramai -
Persikų džemas,
300 mililitrų -
Persikai, konservuoti,
400 mililitrų -
Garstyčios,
2 valgomieji šaukštai -
Imbieras, šaknis,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
1 vienetas -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Penkių pipirų mišinys,
1 arbatinis šaukštelis -
Rozmarinas, džiovinti,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lauro lapai,
5 vienetai -
Gvazdikėliai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, česnako granulėmis, rozmarinu ir lauro lapais. Kumpį surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Paruošto kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.
Išsivirti glazūrą. Į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus sudėti į garstyčias, kartu sudėti imbierą, cukrų, išspausti citrinos sulčių ir ,pastoviai maišant, virti apie 20 minučių, kol sutirštės. Paruošta glazūra (daugiau kaip pusė viso kiekio) aptepti kumpį.
Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Pilti apie litrą vandens ir kepti apie valandą laiko 200°C temperatūroje. Tada užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 minučių 180 - 170°C temperatūroje (kaimiškoje krosnyje keptas kumpis bus dar geresnio skonio).
Darbelio šiam patiekalui nemažai, bet juk bajoriški patiekalai tuo ir skiriasi. Citrinos, persikai, apelsinai ir kiti pietų kraštų vaisiai į Lietuvą atkeliavo su Bona Sforca (Žygimanto Augusto motina).
Komentarai (4)
-
vida
2014-04-22 15:39
Skanu