Tešlai: | ||
5 vienetai | kiaušiniai | |
300 gramų | cukrus | |
300 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
230 gramų | miltai | |
100 gramų | grietinė (Ilzenbergo dvaro ūkis) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
800 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra | |
Glajui: | ||
200 gramų | juodojo šokolado | |
150 mililitrų | pienas | |
Pertepimui: | ||
400 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
200 gramų | sviestas (Ilzenbergo dvaro ūkis) | |
50 mililitrų | grietinėlės | |
Pabarstymui: | ||
2 saujos | žemės riešutai (smulkintų) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisinis varškinukas
- Keksiukai
- Sezamo gardumynas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Šokoladinis vyniotinis
- Varškės "Extazy"
- Pyragas „Trys norai“
- Svogūnų pyragas
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Krokodilas
- Didysis kriaušių pyragas
- Kopūstų tortas
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladionis keksas
- Pyragas su varške Velykoms
- Aguonų keksas
- Meduolis su obuoliais
- Moliūgų pyragas
Karamelinis pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
300 gramų -
Miltai,
230 gramų -
Grietinė, Ilzenbergo dvaro ūkis,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
800 mililitrų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
200 gramų -
Pienas,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
400 gramų -
Sviestas, Ilzenbergo dvaro ūkis,
200 gramų -
Grietinėlė,
50 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Žemės riešutai, smulkintų,
2 saujos - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pauoršiame tešlą: kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti karamelizuotą pieną, grietinę ir gerai išplakti. Miltus maišyti su kepimo milteliais ir sijoti į masę. Išmaišyti, kepti 4 norimo dydžio biskvitus, aš kepiau per visą skardą plonus. Kepti, iki paruduoja, apie 10 minučių, 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra.
Glajui šokoladą ištirpinti su pienu ir gerai išmaišyti.
Pertepimui karamelizuotą kondensuotą pieną išplakti iki vientisos masės su sviestu ir grietinėle.
Formuojame pyragą: pirmiausia visus biskvitus prieš pertepant sudrėkinu virintu, šaltu vandeniu. Ant biskvito tepu dalį šokolado ir dedu dalį grietinėlės kremo, ant viršaus dedu biskvitą ir tepu karamelės pertepimą, dedu trečią biskvitą ir tepu dalį šokoladinio glajaus ir grietinėlės kremo. Dengiu ketvirtą biskvitą ir tepu likusią grietinėlę, puošiu likusiu šokolado glajumi ir barstau smulkinų riešutų.