Karamelinis pyragas
AUTORIUS:
Rima
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
5 vienetai kiaušiniai
300 gramų cukrus
300 gramų karamelizuotas kondensuotas pienas
230 gramų miltai
100 gramų grietinė (Ilzenbergo dvaro ūkis)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
Kremui:
800 mililitrų grietinėlės, 35%
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
Glajui:
200 gramų juodojo šokolado
150 mililitrų pienas
Pertepimui:
400 gramų karamelizuotas kondensuotas pienas
200 gramų sviestas (Ilzenbergo dvaro ūkis)
50 mililitrų grietinėlės
Pabarstymui:
2 saujos žemės riešutai (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Pauoršiame tešlą: kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti karamelizuotą pieną, grietinę ir gerai išplakti. Miltus maišyti su kepimo milteliais ir sijoti į masę. Išmaišyti, kepti 4 norimo dydžio biskvitus, aš kepiau per visą skardą plonus. Kepti, iki paruduoja, apie 10 minučių, 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje.
2.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra.
3.
Glajui šokoladą ištirpinti su pienu ir gerai išmaišyti.
4.
Pertepimui karamelizuotą kondensuotą pieną išplakti iki vientisos masės su sviestu ir grietinėle.
5.
Formuojame pyragą: pirmiausia visus biskvitus prieš pertepant sudrėkinu virintu, šaltu vandeniu. Ant biskvito tepu dalį šokolado ir dedu dalį grietinėlės kremo, ant viršaus dedu biskvitą ir tepu karamelės pertepimą, dedu trečią biskvitą ir tepu dalį šokoladinio glajaus ir grietinėlės kremo. Dengiu ketvirtą biskvitą ir tepu likusią grietinėlę, puošiu likusiu šokolado glajumi ir barstau smulkinų riešutų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Karamelinis pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Tešlai: Kremui: Glajui: Pertepimui: Pabarstymui:
Gaminimo eiga:
  1. Pauoršiame tešlą: kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti karamelizuotą pieną, grietinę ir gerai išplakti. Miltus maišyti su kepimo milteliais ir sijoti į masę. Išmaišyti, kepti 4 norimo dydžio biskvitus, aš kepiau per visą skardą plonus. Kepti, iki paruduoja, apie 10 minučių, 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

  2. Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra.

  3. Glajui šokoladą ištirpinti su pienu ir gerai išmaišyti.

  4. Pertepimui karamelizuotą kondensuotą pieną išplakti iki vientisos masės su sviestu ir grietinėle.

  5. Formuojame pyragą: pirmiausia visus biskvitus prieš pertepant sudrėkinu virintu, šaltu vandeniu. Ant biskvito tepu dalį šokolado ir dedu dalį grietinėlės kremo, ant viršaus dedu biskvitą ir tepu karamelės pertepimą, dedu trečią biskvitą ir tepu dalį šokoladinio glajaus ir grietinėlės kremo. Dengiu ketvirtą biskvitą ir tepu likusią grietinėlę, puošiu likusiu šokolado glajumi ir barstau smulkinų riešutų.

Receptą atsiuntė Rima
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų