Karamelinis obuolių pyragas su ledais
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai obuoliai
300 gramų miltai
220 gramų rudasis cukrus
100 gramų sviestas
80 gramų sviestas (minkštas)
3 valgomieji šaukštai grietinė
2 valgomieji šaukštai citrinos žievelė
1 žiupsnelis druska
Patiekiant:
šiek tiek ledai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Minkštą sviestą išminkome su miltais ir žiupsneliu druskos. Dedame grietinę, jeigu tešla per sausa ir biri įpilame šlakelį vandens. Užminkytą tešlą dedame bent valandai į šaldytuvą.
2.
Obuolius nulupame, supjaustome į keturias dalis ir išimame sėklas. Kad obuoliai nepajuostų, apšlakstome citrinos sultimis ir išmaišome obuolius. Obuolius paliekame pastovėti, kol ruošime karamelę.
3.
Ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, tada beriame rudąjį cukrų ir padidiname truputį temperaturą, kol cukrus išsilydys ir masė taps panaši į karamelę.
4.
Karamelę supilame citrinos žievelę ir obuolius. Viska gerai išmaišome, uždengiame ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
5.
Neišsigąskite, jeigu karamele sušoks į gumulėlius, vėliau ji nuo šilumos išsileis.
6.
Apvalią kepimo skardą patepame sviestu. Dedame obuolius su karameliniu padažu.
7.
Tešlą iškočiojame plonai ir užklojame obuolius, jeigu tešla didesnė, tai apkamšome obuolius.
8.
Orkaitę įkaitintame iki 200 laipsniu temperatūros ir kepame apie 30 minučių, kol tešlos sluoksnis gražiai pagels.
9.
Iškepusį pyragą tiekti karštą su šaltais ledais. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Karamelinis obuolių pyragas su ledais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Patiekiant:
Gaminimo eiga:
  1. Minkštą sviestą išminkome su miltais ir žiupsneliu druskos. Dedame grietinę, jeigu tešla per sausa ir biri įpilame šlakelį vandens. Užminkytą tešlą dedame bent valandai į šaldytuvą.

  2. Obuolius nulupame, supjaustome į keturias dalis ir išimame sėklas. Kad obuoliai nepajuostų, apšlakstome citrinos sultimis ir išmaišome obuolius. Obuolius paliekame pastovėti, kol ruošime karamelę.

  3. Ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, tada beriame rudąjį cukrų ir padidiname truputį temperaturą, kol cukrus išsilydys ir masė taps panaši į karamelę.

  4. Karamelę supilame citrinos žievelę ir obuolius. Viska gerai išmaišome, uždengiame ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.

  5. Neišsigąskite, jeigu karamele sušoks į gumulėlius, vėliau ji nuo šilumos išsileis.

  6. Apvalią kepimo skardą patepame sviestu. Dedame obuolius su karameliniu padažu.

  7. Tešlą iškočiojame plonai ir užklojame obuolius, jeigu tešla didesnė, tai apkamšome obuolius.

  8. Orkaitę įkaitintame iki 200 laipsniu temperatūros ir kepame apie 30 minučių, kol tešlos sluoksnis gražiai pagels.

  9. Iškepusį pyragą tiekti karštą su šaltais ledais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų