Karamelinis obuolių pyragas
AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
200 sviestas
180 „dansukker“ cukraus milteliai
3 kiaušiniai
2 kepimo milteliai
250 kvietiniai miltai
1 žiupsnelis druska
Įdarui:
1 „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
375 obuoliai (saldžiai rūgštūs)
75 gramai „dansukker“ cukrus
50 gramų avižinių dribsnių
1 „dansukker“ cukrus su cinamonu
75 sviestas (šaltas)
Trupiniams:
75 gramai kvietiniai miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais.
2.
Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska plakame iki purumo. Mušame po vieną kiaušinius. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai išmaišome iki vienalytės masės.
3.
Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius.
4.
Į formą pilame biskvitą, krečiame obuolius ir barstome trupinius.
5.
Kepame iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Karamelinis obuolių pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Biskvitui: Įdarui: Trupiniams:
Gaminimo eiga:
  1. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais.

  2. Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska plakame iki purumo. Mušame po vieną kiaušinius. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai išmaišome iki vienalytės masės.

  3. Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius.

  4. Į formą pilame biskvitą, krečiame obuolius ir barstome trupinius.

  5. Kepame iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Ramunė Matulienė
Reklama:

Komentarai (2)


  • Vilma 2014-12-03 10:45

    ir gražu ir skanu


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...