250 gramų | sviestas (karamelei) |
125 gramai | sūris |
2.5 stiklinės | cukrus (karamelei) |
6 vienetai | kiaušiniai |
3 stiklinės | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | cukrus (karamelei) |
200 mililitrų | grietinė |
50 gramų | sviestas (karamelei) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Margi keksiukai
- Varškės spurgos
- Sūrio keksiukai
- Naminiai riestainiukai
- Bandelės su grybais
- Amerikietiškos spurgytės
- Morkų keksiukai
- Rudeniniai grybukai
- Pyragas „Sniego senis“
- Prabangūs kakavos pyragaičiai
- Aliejuje virti pyragėliai su įdaru
- Mielinė bulka su razinomis
- Kokosiniai pyragaičiai
- Skanūs zuikučiai
- Žaismingi keksiukai
- Keksiukai su vyšniomis
- Mini čeburekai
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Meduoliukai
- Pyragaičiai su obuoliais
Karamelinis keskiukas
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas, karamelei,
250 gramų -
Sūris,
125 gramai -
Cukrus, karamelei,
2.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
3 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus, karamelei,
200 gramų -
Grietinė,
200 mililitrų -
Sviestas, karamelei,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausiai ruošiame tešlą keksui, bet prieš tai įkaitiname orkaitę iki 170 C. Noriu įspėti, kad dviem valandom prieš ruošiant, išimkite visus produktus iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros. Taigi, minkštą margariną peiliu susmulkiname iki kubelių, įdedame Philadelphia sūrio ir plakame mikseriu, kol sviestas gražiai susivolios su sūriu ir taps lygios konsistencijos. Po to, beriame cukrų ir vanilinį cukrų ir kantriai plakame 5 min. Mušame po vieną kiaušinį ir po kiekvieno labai gerai išplakame, bent po 1 - 2 min. Galiausiai įsijojame miltus ir stengiamės, kad kai tik viskas išsimaišo, neplakti, kad į tešlą neprieitų oro ir ji nesukristų bekepant. Suberiame razinas ir spanguoles, mirkytas brendyje. Taip jos įgaus nuostabų aromatą ir skonį. Kepame apie 1 h 20 min., kol prie įkišto pagaliuko neliks tešlos. Tuo tarpu ruošiame karamelę. Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, be gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Iškepusį pyragą apliejame karamele. Skanaus!