Kalėdų žąsis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas žąsis (~5kg)
0.5 kilogramo kiauliena
0.5 stiklinės vynas (sausas, raudonas)
0.5 stiklinės sviestas
0.5 stiklinės pistacijos
0.5 stiklinės sirupas (cukraus)
1 vienetas svogūnai
5 vienetai salierai
1 arbatinis šaukštelis kmynai
1 arbatinis šaukštelis rozmarinas
1 stiklinė spanguolės
1 stiklinė citrinos (žievelė)
0.25 stiklinės konjakas
2 vienetai kiaušiniai
1 vienetas citrinos (žievelė)
šiek tiek jautiena (kumpis)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai (juodieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minute pavirkite. Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų. Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens. Indą šaukite į karšą orkaitę. Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki 160C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.

Kalėdų žąsis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste kepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minute pavirkite. Kiaulieną maišykite su daržovėmis, žalumynais, kmynais ir rozmarinais, suberkite spanguoles, pistacijas, sudėkite pjaustytą citriną, įdėkite kumpį, supilkite kiaušinius bei konjaką, įberkite druskos, pipirų. Išdarinėtą žąsį prikimškite kiaulienos masės, ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą, įpilkite vandens. Indą šaukite į karšą orkaitę. Po 20 minučių tem­peratūrą sumažinkite iki 160C, žąsį pa­laistykite cukraus sirupu ir kepkite dažnai laistydami.

Reklama:

Komentarai (2)


  • apsivėmęs 2010-12-16 14:02

    :-D taip geriau kepti vailoką , o ne žąsį


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...