2 pakeliai | sausainiai (Selga šviesūs) |
1 sauja | riešutai |
90 gramų | sviestas |
190 gramų | kondensuotas pienas |
1 stiklinė | sultys (Tymbark bananų) |
4 pakeliai | želė ((kivių, braškių, citrinų, apelsinų)) |
250 gramų | sūris (Mascarpone) |
250 gramų | grietinė (jogurtinė) |
250 gramų | grietinėlės, 35% (riebi) |
2 valgomieji šaukštai | vanilinis cukrus |
6 valgomieji šaukštai | sirupas (auksaspalvis) |
1 vienetas | žalioji citrina |
3 valgomieji šaukštai | želatina |
100 gramų | sirupas (konservuotų persikų) |
4 valgomieji šaukštai | želės cukrus „multi“ |
500 gramų | vaisiai (ir uogos papuošimui) |
Sausainius ir riešutus susmulkinti smulkintuvu. Tirpintą garuose sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu (90 g.), tuomet su sausainiais bei riešutais.
Gauta mase iškloti torto formą, kraštus ir kepti orkaitėje 12 min. Iškepusią formą palikti atvėsti. Gautą formą padėti šaltai.
Supilti pusės žalios citrinos sultis, išmaišyti.
Pagaminti želatiną pagal instrukciją, vietoje vandens naudojant persikų sirupą. Želatinos masę įmaišyti į kremą.
Supilti pusę baltos masės į atvėsusią sausainių formą ir atšaldyti.
Plonomis juostelėmis pjaustyti spalvotą žele ir dėlioti, raizgyti ant baltos masės.
Tuomet užpilti balto kremo ir lengvai pakratyti, kad užsipildytų tarpeliai tarp želės juostelių. Atšaldyti.
Iš kupino šaukšto sausos želatinos ir Tymbark žalių bananinių sulčių paruošti žele ir atvėsintą upilti ant viršaus. Padėti šaltai nakčiai.
Pagrindinis torto akcentas - apelsininė gulbė iš pasakos ,,Gulbė princesė''.
Papuošus, užlieti pagal instrukciją pagamintu žele - cukrumi ,,Multi''.
Ištirpintu garuose baltu šokoladu ant sviestinio popieriaus išpiešti tvorą, kiek palaukti kol sustings šokoladas ir ta juostelė apjuosti tortą ir palikti, kol šokoladas sutvirtėja. Popierių atsargiai nuimti.
Saldžių kūrybinių kančių prieš šventes :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškinis tortas
- Morenginis tortas su žemės riešutais
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
- Vyniotinis su margu įdaru
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Pyragas „Sniegas“
- Tortas "Bounty"
- “Oreo” sausainių tortas
- Mandarinius
- Naminis Raffaello tortas
- Tortas "Rafaelo"
- Grietinėlės tortas
- Šokoladinis tortas
- Sūrio desertas
- Tortas su karamele
- Elzaso tortas
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Arbūzų tortas
- Šokoladinis tortukas
- Tortas “Snickers”
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sausainiai, Selga šviesūs,
2 pakeliai -
Riešutai,
1 sauja -
Sviestas,
90 gramų -
Kondensuotas pienas,
190 gramų -
Sultys, Tymbark bananų,
1 stiklinė -
Želė, (kivių, braškių, citrinų, apelsinų),
4 pakeliai -
Sūris, Mascarpone,
250 gramų -
Grietinė, jogurtinė,
250 gramų -
Grietinėlė, 35%, riebi,
250 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Sirupas, auksaspalvis,
6 valgomieji šaukštai -
Žalioji citrina,
1 vienetas -
Želatina,
3 valgomieji šaukštai -
Sirupas, konservuotų persikų,
100 gramų -
Želės cukrus „Multi“,
4 valgomieji šaukštai -
Vaisiai, ir uogos papuošimui,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių žele iš vakaro paruošti pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau nei nurodyta, vandens), supylti į dideles lėkštes atvėsinti, kol sustings.
Sausainius ir riešutus susmulkinti smulkintuvu. Tirpintą garuose sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu (90 g.), tuomet su sausainiais bei riešutais.
Gauta mase iškloti torto formą, kraštus ir kepti orkaitėje 12 min. Iškepusią formą palikti atvėsti. Gautą formą padėti šaltai.Grietinėlę plakti su vaniliniu cukrumi, supilti maskarpone sūrį, grietinę, 100 g. sutirštinto pieno, sirupą ir išmaišyti.
Supilti pusės žalios citrinos sultis, išmaišyti.
Pagaminti želatiną pagal instrukciją, vietoje vandens naudojant persikų sirupą. Želatinos masę įmaišyti į kremą.
Supilti pusę baltos masės į atvėsusią sausainių formą ir atšaldyti.
Plonomis juostelėmis pjaustyti spalvotą žele ir dėlioti, raizgyti ant baltos masės.
Tuomet užpilti balto kremo ir lengvai pakratyti, kad užsipildytų tarpeliai tarp želės juostelių. Atšaldyti.
Iš kupino šaukšto sausos želatinos ir Tymbark žalių bananinių sulčių paruošti žele ir atvėsintą upilti ant viršaus. Padėti šaltai nakčiai.Kitą dieną puošti pagal pageidavimus.
Pagrindinis torto akcentas - apelsininė gulbė iš pasakos ,,Gulbė princesė''.
Papuošus, užlieti pagal instrukciją pagamintu žele - cukrumi ,,Multi''.
Ištirpintu garuose baltu šokoladu ant sviestinio popieriaus išpiešti tvorą, kiek palaukti kol sustings šokoladas ir ta juostelė apjuosti tortą ir palikti, kol šokoladas sutvirtėja. Popierių atsargiai nuimti.
Saldžių kūrybinių kančių prieš šventes :)