Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
50 gramų mielės
300 mililitrų pienas
45 gramai cukrus
1 vienetas kiaušiniai
1.5 arbatinio šaukštelio druska
500 gramų kvietiniai miltai ( ~)
100 gramų sviestas (kambario temperatūros)
Įdarui:
200 gramų sviestas (kambario temperatūros)
100 gramų šokoladas (kapotas)
100 gramų lazdyno riešutai
45 mililitrai „dansukker“ auksaspalvis sirupas
0.5 arbatinio šaukštelio kardamonas (malti)
2 arbatiniai šaukšteliai cinamonas (maltas)
2 valgomieji šaukštai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
0.5 arbatinio šaukštelio druska (jūros )
Papuošimui:
šiek tiek kiaušiniai (lengvai plaktas)
šiek tiek „dansukker“ perlinis cukrus (arba cukranendrių cukraus „Demerara“)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.
2.
Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai: Įdarui: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
    Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.

  2. Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų