3 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
200 gramų | cukrus |
50 mililitrų | pienas |
20 gramų | kakava |
150 gramų | žemės riešutai |
100 mililitrų | aliejaus |
šiek tiek | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Malta mėsa tešloje
- Biskvitas su antaniniais obuoliais
- Margas keksas
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Paprastas pyragas su persikais
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Moliūgų duona
- Pyragas su varškės įdaru
- Graikiškas Kalėdų saldutis
- Vanilinis obuolių pyragas
- Varškės pyragas su obuoliais
- Rosanos skruzdėlynas
- Saldus pyragas
- Sūrio pyragas
- Spurgos su įdaru
- Obuolių pyragas be tešlos
- Senovinis varškės pyragas
- Gaivusis pyragas
- Pyragas su riešutais
- Rusiškas morkų pyragas
Kalėdinis keksas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Kakava,
20 gramų -
Žemės riešutai,
150 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų - Cukraus pudra
-
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakite su cukrumi. Baltymus gerai išplakite iki putų. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Riešutus paskrudinti orkaitėje ir padalinkite perpus, pusę pasilikite užbarstymui ant kekso viršaus. Į tešlą sudėkite dalį riešutų ir baltymus, atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu (galima ir aliejumi). Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į kepimo formą, kitą dalį sumaišykite su kakava ir supilkite ant viršaus. Pabarstykite likusiais riešutais. Kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje. Kai iškeps, ataušinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Komentarai (4)
-
justas
2010-12-08 19:02
TODEL JI PASALIKIT :bomba: :super2:
-
justas
2010-12-08 19:01
receptas labai skanus bei aiskus :super: :-p ;-)