Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas su "Farino" cukrumi
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1200 gramų | vaisiai (džiovinti (pvz. ananasai, papajai, greipfrutai)) |
225 gramai | sviestas |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | dansukker cukrus farinas |
350 gramų | miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 vienetas | citrinos (nutarkuota žievelė) |
1 vienetas | apelsinų (nutarkuota žievelė) |
300 gūželių | riešutai ((dėjau 150 g graikinių ir 150 žemės)) |
300 mililitrų | brendis |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais,sudėti riešutus,užpilti brendžiu,išmaišyti ir palikti per naktį.
2.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi,mušti po vieną kiaušinius vis išplakant.Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišome.Sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.
3.
Kekso formas išklojame kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame apie 1val. 30 min. 160 °C temp. orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją, paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...Pyragą reikėtų brandinti bent porą savaičių.
Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...Kvepia šventėmis.
Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją, paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...Pyragą reikėtų brandinti bent porą savaičių.
Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...Kvepia šventėmis.
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas su "Farino" cukrumi
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vaisiai, džiovinti (pvz. ananasai, papajai, greipfrutai),
1200 gramų -
Sviestas,
225 gramai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Dansukker cukrus Farinas,
200 gramų -
Miltai,
350 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos, nutarkuota žievelė,
1 vienetas -
Apelsinai, nutarkuota žievelė,
1 vienetas -
Riešutai, (dėjau 150 g graikinių ir 150 žemės),
300 gūželių -
Brendis,
300 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais,sudėti riešutus,užpilti brendžiu,išmaišyti ir palikti per naktį.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi,mušti po vieną kiaušinius vis išplakant.Sudedame nutarkuotas žieveles ir supilame išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišome.Sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.
Kekso formas išklojame kepimo popieriumi,supilame tešlą ir kepame apie 1val. 30 min. 160 °C temp. orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir i foliją, paslėpti ir laukti stebuklingo ryto...Pyragą reikėtų brandinti bent porą savaičių.
Kepant pyragą namai prisipildo nuostabaus kvapo...Kvepia šventėmis.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...