
šiek tiek | cinamonas |
100 gramų | cukrus |
350 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
2.5 valgomojo šaukšto | medus |
100 gramų | sviestas (kambario temperatūros) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | muskatas |
300 gramų | pieniško šokolado (arba baltasis) |
Kai pravės, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Tuomet suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius (imbierą, cinamoną, kardamoną ir muskatą). Prieskonių mišinio iš viso berkite apie 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gerai išminkykite.
Tešlą iškočiokite plonai.
Su formelėmis išspauskite įvairių figūrų sausainius.
Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius galite aptepti ištirpintu šokolado glaistu.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Sausainukai "Sraigės"
-
Austriški šokoladiniai sausainiai
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Trapūs sausainiai
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
-
Sausainiai "Vamzdeliai" per 15 minučių
-
Redos sausainiai
-
Kalėdinė eglutė
-
Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
-
Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
-
Meduolis su razinomis
-
Burnoje tirpstantys morengai
-
Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
-
Grybukai
-
Imbieriniai sausainukai
-
Migdolų nuga
-
Trapūs sausainiai
-
„Paršiukai“
Kalėdiniai sausainiai

- Paruošimo laikas:
- Cinamonas
-
Cukrus,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
350 gramų - Druska
-
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Medus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas, kambario temperatūros,
100 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai - Imbieras, maltas
- Kardamonas
- Muskatas
-
Pieniškas šokoladas, arba baltasis,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinkite sviestą ir medų.
Kai pravės, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Tuomet suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir prieskonius (imbierą, cinamoną, kardamoną ir muskatą). Prieskonių mišinio iš viso berkite apie 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gerai išminkykite.
Tešlą iškočiokite plonai.
Su formelėmis išspauskite įvairių figūrų sausainius.
Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius galite aptepti ištirpintu šokolado glaistu.
Skanaus!
Komentarai (5)
-
Gražuolė
2017-09-17 11:37
Nesveikai skanus
-
aurimas
2017-02-03 18:00
sitie sausainei labai skanus nes je kaledinei
-
le
2016-02-15 20:46
labai labai skanu
-
Natalija
2015-10-03 17:08
Kas kas su receptu negerai, viska sudejau pagal recepta, bet tesla per trupi.Neimanoma ne kaciuoti , ne formeliu perkelti i dekla.Gal but reikia ne tik trinius, be visa kiausini deti, gal but maziau miltu, gal but daugiau sviesto. Skonis neblogas.