4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | sviestas |
150 gramų | kvietiniai miltai |
0.6 stiklinės | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
šiek tiek | druska |
200g cukraus pudros
1 šaukšto vandens
Rudam glajui:
100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu)
Papuošimams:
Kokoso drožlių
Įvairių pabarstukų
Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.
Papuošimams:
Rudam glajui: ištirpiname šokoladą.
Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais.
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanios širdelės
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Imbieriniai sausainiai šeimai
- Avižinių dribsnių sausainiai
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Voveraitės
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Sausainiai
- Aguoniniai sausainiai
- Imbieriniai sausainiai
- Minkšti juodojo šokolado sausainiai
- Sausainiai macarons
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Švilpukai
- Trapūs sausainiai
- Lapeliai su įdaru
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Žiedeliai
- Rūtos eglutės
- Sausainiai "Šypsenėlės"
Kalėdiniai sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Cukrus,
3/5 stiklinės -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltam glajui:
200g cukraus pudros
1 šaukšto vandens
Rudam glajui:
100g pieniško šokolado (be įdaru ir riešutu)
Papuošimams:
Kokoso drožlių
Įvairių pabarstukų
Į puodą įmušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, suberiame cukrų, druską bei cinamoną ir viska gerai išsukam su elektriniu plaktuvu. Tada suberiam miltus ir gerai išmaišome. Tešla suvyniojam į plastikinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą 30min. Atšaldytą tešlą dedam ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiojam 0,5cm storio blyną, formelėmis išspaudžiam sausainius. Į kepimo skardą įklojame kepimo popierių, sausainius šaunam į180 laipsnių karščio orkaitę, ir kepam apie 12 – 15min. Iškepusius sausainius ištraukiam iš skardos ir padedam atvesti.
Papuošimams:
Rudam glajui: ištirpiname šokoladą.
Baltam glajui: Cukraus pudrą sumaišome su vandeniu (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilam masę i konditerinį maišelį ir puošiam sausainius. Glajų taip pat galima tepti su konditeriniu teptuku. Barstom pabarstukais.
Skanaus! :)
Komentarai (38)
-
Neringa
2018-11-19 18:20
Kepu jau ne pirmus metus siuos sausainius, viskas pavyksta, reik tik smegenu lasteles ijungti kartais o ne aklai receptu vadovautis.
-
Do Vi Lė
2016-12-22 15:30
Susigadino Tešla Nebandykit Niekas
-
Egle
2016-12-10 13:41
Nu tikrai nieks nebandykit sio recepto, blogi kiekiai, tik susinervinsit ir viskas, ir su glajum nesamone.
-
Kamile
2016-12-08 16:18
Kaip skaniai atrodo
-
Sarraa
2015-12-30 17:00
Jo, su miltais cia tikrai klaida... tikrai daug daugiau ju reikia
-
koks skirtumas
2015-12-24 14:03
nu nežinau, jei nemoki receptu rasyti, tai geriau visai nerasyk. Tesla gavosi kaip sriuba , laikyk saldytuve kiek nori. Žmones internete iesko normaliu receptu, o ne tokiu kaip tavo is padebesiu istrauktu.
Niekas nebandykit debilisko recepto! Geros dienos
-
Elze
2015-12-24 13:53
Egle,čia skanumui ir papuošimui ant atvėsintu reikia dėti glaju :)
-
Eglė
2015-12-22 18:59
Glajų reikia dėti ptieš dedant saudainius į orkaitę ar po to, išėmus ir atvėsinus?
-
amanda
2015-12-22 18:45
Grazus sausainiai
-
amanda
2015-12-22 18:45
Grazus sausainiai