1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | aguonų |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 stiklinė | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
10 valgomųjų šaukštų | cukraus pudra |
0.5 arbatinio šaukštelio | citrinos rūgštis |
1 valgomasis šaukštas | pienas |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | kakava |
Baltam Glajui: Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti.
Grybukų galvoms išlydyti su sviestą(1 šaukštą), supilti cukrų(1 šaukštą), pieną(1 šaukštą) ir kakavą(1 šaukštą) bei keletą minučių pavirti.
Aptepame grybukų kotus baltu glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas pamirkome į kakavinį glajų ir vėl laukiame kada sustings.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisių vėrinukai
- Naminiai ledai
- Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
- Nekeptas varškės tortas
- Viskio karamelė
- Varškės desertas su persikais
- Želė desertas su uogiene
- Gaivus desertas
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Aronijų ir obuolių želė
- Vaisių vėrinukai
- Šokoladiniai traškučiai su romu
- Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
- Tortas su uogienės padažu
- „McFlurry“ desertas
- Varškės kremas su vaisiais
- Varškės desertas su vaisiais
- Rabarbarų drebučiai
- Ledai su migdolais
- Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
Kalėdiniai grybukai
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos
-
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai -
Cukraus pudra,
10 valgomųjų šaukštų -
Citrinos rūgštis,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Pienas,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius gerai išplakame, supilame cukrų, viską gerai išmaišom. Sudedame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai išmaišom. Į grietinę įdedame sodą (taip ji nugesinama). Sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir sudedame likusius miltus bei vėl išmaišome. Kepame formlėse.
Baltam Glajui: Kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti.
Grybukų galvoms išlydyti su sviestą(1 šaukštą), supilti cukrų(1 šaukštą), pieną(1 šaukštą) ir kakavą(1 šaukštą) bei keletą minučių pavirti.
Aptepame grybukų kotus baltu glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas pamirkome į kakavinį glajų ir vėl laukiame kada sustings.
Skanaus :)
Komentarai (8)
-
ausra
2017-07-30 18:17
eik tu vitalija pati beraste esi tai ko stumi ant kituuuu
-
lana
2015-12-07 11:56
Ne receptas o rebusas...Gal galima aiškiau...o tai chaosas...Atskirai parašykit kiek ko reikią tešlai...o po to visus ingridientus glajaus gamybai..O dabar sumalėt viską ..ir galvok žmogau
-
Vitalija
2014-12-10 16:41
Labai neaiskus receptas. Nieko nesuprantu del kiausiniu, ar cia baltymus det ar baltymus ir trynius ar ivelta skirybos klaida, nes lietuviai darosi berasciai.
-
kuo
2013-12-26 19:09
skiriasi kalediniai grybukai nuo paprastu? cirkas kazkoks
-
LABAI
2011-01-25 17:23
:bravo: :super2: