Kalėdinė virtuvė Parncūziškai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušiniai (tryniai)
4 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 valgomasis šaukštas vanduo (karštas)
75 gramai cukrus
15 gramų vanilinis cukrus
60 gramų kvietiniai miltai
15 gramų krakmolas
4 valgomieji šaukštai vanduo (karštas)
250 gramų sviestas
50 gramų juodojo šokolado (susmulkintas)
30 gramų kakava
125 mililitrai apelsinų (sulčių)
šiek tiek prieskoniai (kvapnioji esencija, smulkinti riešutai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Dubenyje iki purios masės su cukrumi išsukami kiaušiniai ir tryniai, suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus, įpilamas karštas vanduo. Miltai ir krakmolas sumaišomas ir įsijojamas į kiaušinių plakinį.
Tešlą pilame, nestoru sluoksniu, ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi. Kepti iki 200 - 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Iškepusį biskvitą išverčiame ant cukrumi pabarstytos drobelės, rankšluostuko. Atsargai nuimti popierių, jei prilipęs, pašlakstyti šaltu vandeniu.
Biskvitą sulaistome pasaldintomis apelsninų sultimis (sultys paverdamos su cukrumi).
Pagaminame kremą: cukrų pavirinti su vandeniu ir atvėsinti.
Atskirai išsukami tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas, kakava. Viskas gerai išmaišoma. Kremas padalinamas į dvi dalis. Viena ištepamas biskvitas, kita susukus vyniotinį - jo viršus. Su šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama saldumynais pagal fantaziją.
štai ir viskas, truputį palaukiama kol biskvitas permirks ir galima ragauti. Labai tinka prie arbatos ar kavos.
Skanaus !

Kalėdinė virtuvė Parncūziškai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Dubenyje iki purios masės su cukrumi išsukami kiaušiniai ir tryniai, suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus, įpilamas karštas vanduo. Miltai ir krakmolas sumaišomas ir įsijojamas į kiaušinių plakinį.
Tešlą pilame, nestoru sluoksniu, ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi. Kepti iki 200 - 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
Iškepusį biskvitą išverčiame ant cukrumi pabarstytos drobelės, rankšluostuko. Atsargai nuimti popierių, jei prilipęs, pašlakstyti šaltu vandeniu.
Biskvitą sulaistome pasaldintomis apelsninų sultimis (sultys paverdamos su cukrumi).
Pagaminame kremą: cukrų pavirinti su vandeniu ir atvėsinti.
Atskirai išsukami tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas, kakava. Viskas gerai išmaišoma. Kremas padalinamas į dvi dalis. Viena ištepamas biskvitas, kita susukus vyniotinį - jo viršus. Su šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama saldumynais pagal fantaziją.
štai ir viskas, truputį palaukiama kol biskvitas permirks ir galima ragauti. Labai tinka prie arbatos ar kavos.
Skanaus !

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...