Sviestą, kiaušinio trynius, cukrų, grietinę, kepimo miltelius ir miltus išmaišykite. Tešlą išminkykite ir iškočiokite. Išpjaustykite įvairaus dydžio žvaigždes.
Kepkite sausainius 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių.
Kol kepa sausainiai pasigaminkite šokolado glaistą.
Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje ir įmaišykite grietinėlę, kokoso drožlės, cukraus pudrą ir krakmolą.
Kiekvieną iškepusį ir pravėsusį sausainį ištepkite šokolado glaistu.
Sausainius sudėkite vieną ant kito mažėjomo tvarka: nuo didžiausio iki mažiausio.
Kalėdinė eglutė
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | grietinė |
3 gramai | kepimo milteliai |
380 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | pieniško šokolado (arba baltasis) |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% (20-22 proc.) |
180 gramų | kokosas (drožlės) |
60 gramų | cukraus pudra |
5 gramai | krakmolas (bulvių) |
200 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
150 gramų | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paukščiukai
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Skanios širdelės
- Songoko sausainiai
- Šokoladiniai sausainukai
- Kokosiniai sausainiai
- Persikiniai sausainiai su kokosu
- Sausainiai
- Naminiai riestainiukai
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Meduolis su razinomis
- Moliūginiai meduoliai
- Šokoladiniai sausainiai
- Grybukai
- Vaikystės skarelės
- „Paršiukai“
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Piršteliai su kmynais
- Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
Kalėdinė eglutė
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
3 gramai -
Kvietiniai miltai,
380 gramų -
Pieniškas šokoladas, arba baltasis,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%, 20-22 proc.,
100 mililitrų -
Kokosas, drožlės,
180 gramų -
Cukraus pudra,
60 gramų -
Krakmolas, bulvių,
5 gramai -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Cukrus,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą, kiaušinio trynius, cukrų, grietinę, kepimo miltelius ir miltus išmaišykite. Tešlą išminkykite ir iškočiokite. Išpjaustykite įvairaus dydžio žvaigždes.
Kepkite sausainius 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių.
Kol kepa sausainiai pasigaminkite šokolado glaistą.
Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje ir įmaišykite grietinėlę, kokoso drožlės, cukraus pudrą ir krakmolą.
Kiekvieną iškepusį ir pravėsusį sausainį ištepkite šokolado glaistu.
Sausainius sudėkite vieną ant kito mažėjomo tvarka: nuo didžiausio iki mažiausio.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai