Kalakutienos vyniotinis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
0.8 kilogramo kalakutiena (filė)
40 gramų kedro riešutai
200 gramų varškė
150 gramų pomidorai (marinuoti)
140 gramų svogūnai
100 gramų pievagrybiai
200 gramų pomidorai (marinuoti)
250 gramų poras
2 skiltelės česnakas
3 vienetai bazilikas (šakelės)
25 gramai džemas (abrikosų)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek kvapieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiek tiek sausai (be riebalų) pakepiname riešutus, smulkiai sukapojame baziliką, o marinuotus pomidorus, nuvarvinę marinatą, supjaustome juostelėmis. Visus šiuos ingredientus truputį pasūdę ir įbėrę pipirų gerai sumaišome su varške.
Kalakutienos filė pasūdome, pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Ant filė sudėję pagamintą varškės įdarą susukame į vyniotinį ir aprišame siūlu. Pagamintą vyniotinį maždaug pusvalandžiui pašauname į įkaitintą (iki 170 laipsn.) orkaitę.
Smulkiai sukapojame česnaką. Svogūnų galvas ir pievagrybius supjaustome riekelėmis. Česnaką ir svogūnus apie 5-10min pakepiname aliejuje ant silpnos ugnies. Subėrę pievagrybius maišydami dar truputi pakaitiname ir viską supilame į kepimo indą su vyniotiniu. Kepimo indą pastatome į orkaitę dar ketvirčiui valandos.

Porą supjaustome riekelėmis ir nuplikome karštu vandeniu. Šviežius pomidorus supjaustome ketvirčiais. Ištraukę vyniotinį iš orkaitės patepame abrikosų džemu, pabarstom porais bei šalimais padėję šviežių pomidorų skilteles, pašauname orkaitėn dar 15 minučių.

Kalakutienos vyniotinis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šiek tiek sausai (be riebalų) pakepiname riešutus, smulkiai sukapojame baziliką, o marinuotus pomidorus, nuvarvinę marinatą, supjaustome juostelėmis. Visus šiuos ingredientus truputį pasūdę ir įbėrę pipirų gerai sumaišome su varške.
Kalakutienos filė pasūdome, pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Ant filė sudėję pagamintą varškės įdarą susukame į vyniotinį ir aprišame siūlu. Pagamintą vyniotinį maždaug pusvalandžiui pašauname į įkaitintą (iki 170 laipsn.) orkaitę.
Smulkiai sukapojame česnaką. Svogūnų galvas ir pievagrybius supjaustome riekelėmis. Česnaką ir svogūnus apie 5-10min pakepiname aliejuje ant silpnos ugnies. Subėrę pievagrybius maišydami dar truputi pakaitiname ir viską supilame į kepimo indą su vyniotiniu. Kepimo indą pastatome į orkaitę dar ketvirčiui valandos.

Porą supjaustome riekelėmis ir nuplikome karštu vandeniu. Šviežius pomidorus supjaustome ketvirčiais. Ištraukę vyniotinį iš orkaitės patepame abrikosų džemu, pabarstom porais bei šalimais padėję šviežių pomidorų skilteles, pašauname orkaitėn dar 15 minučių.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...