
9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta vištienos krūtinėlė
-
Vištiena su 40 skiltelių česnako
-
„Saulytė“
-
Traškūs vištos sparneliai
-
Gardus vištienos šašlykiukas
-
Įdarytos bandelės
-
Anties šlaunelės
-
Auksinės šlaunelės
-
Daniškai paruošta vištiena
-
Farširuotos blauzdelės
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Višta su apelsinais
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Kepta višta su ryžių ir obuolių įdaru
-
Kepsneliai su grybais
-
Kepti vištų sparneliai prie alaus
-
Kepta žąsiena su slyvų padažu
-
Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
-
Vištienos ir daržovių šašlykas jogurto marinate
-
Vištiena orkaitėje
Kalakutiena bulvių geldelėse

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.