9 vienetai | bulvių |
500 gramų | kalakutienos faršo |
2 vienetai | svogūnai |
1 sauja | sūris |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai drebučiai
- Vištiena iš garų su rozmarinu
- Vištienos kotletukai su varške
- Vištienos šašlykai jogurtiniame marinate
- Vištienos kepsneliai "Pusnyse"
- Vištiena su daržovemis
- Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
- Kepta žąsies kulšelė
- Traškūs vištos sparneliai
- Šilkiniai vištienos kepsneliai
- Kepta vištienos krūtinėlė
- Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Aštrios vištų kepenėlės
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Malta mėsa įdaryti obuoliai
- Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
- Vištų blauzdelės su voveraitėmis
- Vištienos kepsneliai su varškės sūriu
- Kepta antiena
- Vištienos širdelių blyneliai
Kalakutiena bulvių geldelėse
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės,
9 vienetai -
Kalakutienos faršas,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
1 sauja -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustas bulves išskaptuoti. Skaptuoti stengiantis, kad nebūtų jokių įpjovų, nes pro jas ištekės geldelėse susikaupęs skystis.
Tada jas sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska, ant dugno įpilti po arbatinį šaukštelį vandens, uždengti folija ir pašauti į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Per tą laiką, kol bulvės keps, kalakutieną apkepti su svogūnais. Pridėti druskos ir jeigu norisi, įberti mėgstamų prieskonių. Kai kalakutiena baigs kepti, sudėti ją į bulvių geldeles, kurios jau turėtų būti beveik iškepusios, apdengti folija ir dar šiek tiek, iki 10 minučių, pakepti sumažinus temperatūrą, tada foliją nuimti, orkaitę išjungti ir bulvių įdarą, apibarsčius sūriu, uždaryti orkaitę ir palaukti, kol sūris nuo orkaitėje esančio karščio ištirps.
Galima pasigaminti mėgstamo padažo. Skanaus.