Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
AUTORIUS:
Rasos virtuvės užrašai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Redakcijos nuomonė: Puikus klasikinis varškės pyragas, kuris papuoš bet kurią šventę. Ačiū tau Rasa už idėją! Pagaminti nesudėtinga, o skoniui sunkiai rasite lygių. Gaminome jį tiksliai Puikus klasikinis varškės pyragas, kuris papuoš bet kurią šventę. Ačiū tau Rasa už idėją! Pagaminti nesudėtinga, o skoniui sunkiai rasite lygių. Gaminome jį tiksliai pagal Rasos receptą ir riešutus dėjome graikiškus, bet taip pat čia puikiai tiktų ir lazdyno ar migdolų. Pagal šį receptą pagamintas pyragas gaunasi toks švelnutis, lengvai kakavinis. O jeigu norite stipresnio šokoladinio prieskonio, kakavos į trupininę tešlą galite įdėti ir daugiau. Patiekdami į stalą mes pyragą aplaistėme tirpintu pienišku šokoladu ir karamelę - šie skoniai čia tiko puikiai. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2 valgomieji šaukštai kakava
3 valgomieji šaukštai grietinė
150 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
200 gramų sviestas
250 gramų miltai
60 gramų graikiniai riešutai
Įdarui:
400 gramų varškė
1 skardinė kondensuotas pienas
2 vienetai kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis arba kombaino pagalba (maišykite pulso režimu) išmaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę, kol susidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, aš naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
2.
Paruoškite įdarą: blenderiu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 minučių.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Įdarui:
Receptai.lt redakcija: Puikus klasikinis varškės pyragas, kuris papuoš bet kurią šventę. Ačiū tau Rasa už idėją! Pagaminti nesudėtinga, o skoniui sunkiai rasite lygių. Gaminome jį tiksliai ( ...daugiau )
Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis arba kombaino pagalba (maišykite pulso režimu) išmaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę, kol susidarys trupiniai.
    Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, aš naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
    Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

  2. Paruoškite įdarą: blenderiu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
    Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
    Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 minučių.
    Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Rasos virtuvės užrašai
Reklama:

Komentarai (10)


  • 2018-04-03 11:33

    Pyragas gavosi super


  • Ingrida 2018-03-08 15:29

    Ir man gavosi vientisa masė.Šaldžiau ir tarkavau.Laukiu kol iškeps.


  • kepeja 2018-03-01 14:14

    Kad gautusi trupiniai reikia salta sviesta deti, ir dtengtis nesusildyti minkant. Matyt pamirso pamineti.


  • VIOLETA 2017-11-20 12:11

    nesigavo jokie trupiniai vientisa tesla o paskui pridejau miltu ir tada kazkas panasaus ,bet kam reikia trupiniu pavidalo teslos pagrindui juk spaudziame prie kepimo formos dugno ,kad gautusi vientisa mase .Pyragas dar nebaigtas tikiousi ,kad kazkas gausis


  • Artūras 2017-10-11 21:27

    Pirmas sluoksnis vientisa tešla...
    Antrasis jau perdarius pavyko trupiniai


  • jurgita 2017-03-15 09:37

    Labai skaniai gavosi


  • Kristina 2016-11-10 20:34

    Tikrai taip vientisa tešla.... Trupiniam tešla saldziau ir tarkavau...


  • Kamile 2016-07-05 10:21

    Nezinau kokias Jus proporcijas is tikruju naudojot, bet cia nieeeeko panasaus nesigauna i trupinius. tiesiog vientisa tesla. Labai nusivylus!


Daugiau receptų