Kakavinis varškės pyragas
AUTORIUS:
Gražina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų spelta šviesūs miltai
2 valgomieji šaukštai kakava
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
180 gramų sviestas
1 vienetas kiaušiniai
Įdarui:
500 gramų varškė
150 gramų grietinė
150 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
3 valgomieji šaukštai krakmolas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto:
Pirmiausia ištirpinkite sviestą.
Kai jis ataušta, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite.
Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
2.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių:
Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
3.
Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite likusią tešlos dalį.
4.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kakavinis varškės pyragas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto:
    Pirmiausia ištirpinkite sviestą.
    Kai jis ataušta, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų.
    Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
    Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite.
    Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
    Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.

  2. Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių:
    Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
    Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę.
    Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
    Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.

  3. Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą.
    Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
    Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite likusią tešlos dalį.

  4. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

Receptą atsiuntė Gražina
Reklama:

Komentarai (3)


  • Birute 2017-05-05 13:11

    Vietoj spelta kvietinius miltus galima deti?


Daugiau receptų