300 gramų | spelta šviesūs miltai | |
2 valgomieji šaukštai | kakava | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
180 gramų | sviestas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
Įdarui: | ||
500 gramų | varškė | |
150 gramų | grietinė | |
150 gramų | cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas |
Pirmiausia ištirpinkite sviestą.
Kai jis ataušta, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite.
Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite likusią tešlos dalį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Skonio kelias su abrikosais
- Kalėdinis keksas
- Tiramisu
- Bananinis tortas-pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Saulėgrąža
- Trupiniuotis
- Prancūziškas pyragas
- Citrininis varškės pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Mielinės tešlos pyragas
- Sūrio pyragas
- Pascha
- Karamelinis pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Žuvies pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Meduolis
Kakavinis varškės pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Spelta šviesūs miltai ,
300 gramų -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
180 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
500 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto:
Pirmiausia ištirpinkite sviestą.
Kai jis ataušta, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai išmaišykite.
Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Padalinkite ją į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių:
Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite likusią tešlos dalį.Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Komentarai (3)
-
Birute
2017-05-05 13:11
Vietoj spelta kvietinius miltus galima deti?