Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Neturėjau tirpios kavos, tad nedėjau. Bet ir be jos sausainiai išėjo labai trapūs, skanūs, kvepiantys šokoladu. Мano kremas truputį "lipo" per kraštus, tad įdėjau Neturėjau tirpios kavos, tad nedėjau. Bet ir be jos sausainiai išėjo labai trapūs, skanūs, kvepiantys šokoladu. Мano kremas truputį "lipo" per kraštus, tad įdėjau sausainius į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų. Darbo nemažai, bet rezultatas to vertas. (...daugiau) Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
215 gramų sviestas
200 gramų miltai
145 gramai cukrus
50 gramų kakava
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
Kremui:
200 gramų baltas šokoladas
80 gramų grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pasigaminame kremą: į puodą supilame grietinėlę ir kaitiname beveik iki virimo ant vidutinės ugnies.
2.
Nukeliame nuo ugnies, suberiame gabalėliais sulaužytą šokoladą. Gerai išmaišome, kol šokoladas visiškai ištirps.
3.
Kremą supilame į dubenėlį ir atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 – 60 minučių, kol kremas sustings.
4.
Darome tešlą sausainiams: dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą.
5.
Sudėti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabalėliais ir užminkome tešlą.
6.
Imame po dalį išminkytos tešlos ir kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 0,3 cm. storumo.
7.
Apvalia formele išspausti maždaug 5 - 6 cm skersmens apskritimus.
8.
Juos dėti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (tarp sausainių palikti 2 – 3 cm tarpus).
9.
Kepti apie 12 – 15 minučių 150 - 170 C orkaitėje.
10.
Išimti iš orkaitės ir visiškai atvėsinti, nes priešingu atveju sausainukai sulūžinės - jie labai trapūs.
11.
Iš šaldytuvo išimtą kremą išmaišyti.
12.
Imti po šaukštelį kremo, dėti ant vieno sausainuko, ant viršaus uždėti kitą sausainiuką. Palengva spausti abi puseles, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat sausainio kraštų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Neturėjau tirpios kavos, tad nedėjau. Bet ir be jos sausainiai išėjo labai trapūs, skanūs, kvepiantys šokoladu. Мano kremas truputį "lipo" per kraštus, tad įdėjau ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Pasigaminame kremą: į puodą supilame grietinėlę ir kaitiname beveik iki virimo ant vidutinės ugnies.

  2. Nukeliame nuo ugnies, suberiame gabalėliais sulaužytą šokoladą. Gerai išmaišome, kol šokoladas visiškai ištirps.

  3. Kremą supilame į dubenėlį ir atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 – 60 minučių, kol kremas sustings.

  4. Darome tešlą sausainiams: dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą.

  5. Sudėti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabalėliais ir užminkome tešlą.

  6. Imame po dalį išminkytos tešlos ir kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 0,3 cm. storumo.

  7. Apvalia formele išspausti maždaug 5 - 6 cm skersmens apskritimus.

  8. Juos dėti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (tarp sausainių palikti 2 – 3 cm tarpus).

  9. Kepti apie 12 – 15 minučių 150 - 170 C orkaitėje.

  10. Išimti iš orkaitės ir visiškai atvėsinti, nes priešingu atveju sausainukai sulūžinės - jie labai trapūs.

  11. Iš šaldytuvo išimtą kremą išmaišyti.

  12. Imti po šaukštelį kremo, dėti ant vieno sausainuko, ant viršaus uždėti kitą sausainiuką. Palengva spausti abi puseles, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat sausainio kraštų.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (4)


  • Sandra 2017-04-06 16:34

    Labai skanus siuliciau pasidariti labai skanus


  • aurimas 2017-02-03 17:58

    as buvou ragaves sitie sausainei man primena sausainius oreo


Daugiau receptų