1 kilogramas | cukrus |
1 kilogramas | juodieji serbentai |
2 stiklinės | vanduo |
Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių liekanas, kiauraindyje palaikomos 2—3 min. 70—80° C temperatūros vandenyje, kad suminkštėtų odelė. Pro suminkštintą odelę cukrus lengviau patenka į uogas, ir jos išvirusios esti gražesnės.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Į jį sudedamos paruoštos uogos ir užvirinama. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atvėsinama ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lengvo, sukratant ir nugraibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos. Tada uogienė atšaldoma ir supilstoma į sterilius stiklainius, užsukama su kaitintais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių ir rabarbarų uogienė
- Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
- Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
- Džiovintų abrikosų marmeladas
- Vyšnių uogienė
- Braškių ir gervuogių džemas
- Braškių uogienė
- Obuolienė su imbierais
- Erškėtuogių uogienė
- Paprasta žemuogių uogienė
- Aviečių uogienė su imbierais ir žaliosiomis citrinomis
- Cukinija iš uogienės ir slyvų
- Moliūgų uogienė
- Šermukšnių uogienė
- Arbūzų ir braškių uogienė
- Paprasta vyšnių uogienė
- Braškių uogienė su rabarbarais
- Rabarbarų uogienė
- Bruknių uogienė su kriaušių gabaliukais
- Kriaušių ir bruknių uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 kilogramas -
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Vanduo,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms.
Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu vėsioje patalpoje. Tada nuplaunamos, nubraukiamos nuo kotelių ir, nukarpius taurėlapių liekanas, kiauraindyje palaikomos 2—3 min. 70—80° C temperatūros vandenyje, kad suminkštėtų odelė. Pro suminkštintą odelę cukrus lengviau patenka į uogas, ir jos išvirusios esti gražesnės.
Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Į jį sudedamos paruoštos uogos ir užvirinama. Užvirusi uogienė tuoj nukeliama nuo ugnies, atvėsinama ir vėl užvirinama. Taip kartojama 3 kartus. Paskutinį kartą užvirinus, verdama iš lengvo, sukratant ir nugraibant putas, kol sirupas sutirštėja, o uogos pasidaro permatomos. Tada uogienė atšaldoma ir supilstoma į sterilius stiklainius, užsukama su kaitintais dangteliais.
Komentarai (6)
-
Rimas
2015-07-19 22:31
Sumalu su lėtaeige sulčiaspaude ,dedu cukraus ir į padvalą su visais vitaminais ,kokie dar virimai ? vitaminus sunaikint...?
-
ruta
2012-07-21 15:00
juoduju serbentu uogiene verda tik neismanelei sitos uogos yra sumalama ir labai gerai ismaisoma su cukrumi ir tokia ji laikosi nors ir visa ziema plius islieka visi vitaminai
-
asta
2009-07-28 13:54
mano tai labai paprastas ,juoduju serbentu paruosimas ,kibiras juoduju serbentu 6 bananai,bananus supjaustiti griezineliais,ir sudeti i nuplautus serbentus ,uzpilti 1kg cukraus,palaikyti 2.3valandas ir virti ant silpnos ugnies 45min ,ispilsti,jai ka sudomino pabandykit,nes bananai nuima juoduju serbentu aitruma.
-
rima
2009-07-19 16:40
nesamone! sitiek zaisti 3 kartus virti :-( .as zinau paprastesni buda.Supili uogas su nedaug vandens ir supili cukru santykiu 1/2 ir verdi kol isverda :super:
-
....
2009-07-15 10:13
:super: