Juodųjų serbentų pyragas su varške
AUTORIUS:
Emilija
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir vaikų gimtadieniui ir netikėtam svečiui. :) (...daugiau) Emilija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės kvietiniai miltai
200 gramų sviestas
1 stiklinė cukrus
2 vienetai kiaušiniai
Įdarui:
3 stiklinės juodieji serbentai
400 gramų varškė
5 valgomieji šaukštai cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Miltus sumaišome su cukrumi.
2.
Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.
3.
2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.
5.
Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.
6.
Likusią 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Juodųjų serbentų pyragas su varške

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Įdarui:
Autoriaus žodis: Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją. Tiks ir ( ...daugiau ) Emilija
Gaminimo eiga:
  1. Miltus sumaišome su cukrumi.

  2. Į miltus sudedame atšaldytą, burokine tarka sutarkuotą sviestą ir 1 kiaušinį. Minkome rankomis. Tešla turi būti trapi, bet suspaudus, rankoje sulipti. Jei nelimpa, įpilkite 2-4 šaukštus šalto vandens ir dar minkykite.

  3. 2/3 gautos tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  4. Įdarui varškę sutriname su vienu kiaušiniu ir paskirstome ant tešlos.

  5. Juoduosius serbentus patriname su 5 kupinais šaukštais cukraus ir suberiame ant varškės masės, paskirstome tolygiai.

  6. Likusią 1/3 tešlos tolygiai patrupiname ant viršaus.

  7. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol švelniai paruduos.

Receptą atsiuntė Emilija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų