Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.

Juodųjų serbentų džemas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikia su medum
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Konservuoti pomidorai
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Juodujų serbentų kompotas
-
Konservuotos rūgštynės
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Kriaušių kompotas
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Cukinijos žiemai
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Žemuogės cukruje
-
Mėlynių kompotas
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Marinuotos vyšnios
-
Aviečių kompotas su apelsinais
Juodųjų serbentų džemas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...