Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
100 gramų sviestas
100 gramų juodojo šokolado
40 gramų kakava
140 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis druska
2 vienetai kiaušiniai
150 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
125 mililitrai vanilinis jogurtas (arba pienas)
Užpilui:
100 mililitrų kava (paruošta)
30 mililitrų kavos likerio
Įdarui:
125 mililitrai grietinėlės, 35%
150 gramų juodojo šokolado
15 gramų sviestas
1 valgomasis šaukštas kavos likerio
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
Kremui:
150 gramų juodojo šokolado
175 gramai žemės riešutų sviestas
185 mililitrai grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC.
Pasiruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių.
Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Ištirpdykite garų vonelėje. Atidėkite į šalį.
Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
2.
Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai iškeps.
Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
3.
Įdarui:
Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukais.
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies.
Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.
4.
Kremui:
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite garų vonelėje.
Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.
5.
Surinkimui:
Atvėsusių keksiukų centre mažu šaukšteliu išskobkite duobutes.
Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Užpilui: Įdarui: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC.
    Pasiruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių.
    Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Ištirpdykite garų vonelėje. Atidėkite į šalį.
    Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
    Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
    Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.

  2. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
    Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
    Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol keksiukai iškeps.
    Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
    Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

  3. Įdarui:
    Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukais.
    Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies.
    Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
    Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
    Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
    Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

  4. Kremui:
    Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite garų vonelėje.
    Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
    Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
    Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

  5. Surinkimui:
    Atvėsusių keksiukų centre mažu šaukšteliu išskobkite duobutes.
    Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
    Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
    Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų