0.5 litro | mėlynės |
1 vienetas | žalioji citrina |
25 gramai | želatina |
0.5 litro | apelsinų sulčių |
600 gramų | jogurtas |
120 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušinių baltymais |
400 gramų | plakta grietinėlė |
1 vienetas | vanilė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio desertas
- Želė tortas
- Šokoladinis desertas
- Arbūzų šerbetas
- Keptų bananų ir ledų desertas
- Duonos putėsiai
- Vaflių tortas su šokoladu
- Kokosiniai rutuliukai
- Kaimiški ledai
- Vasariškas desertas
- Arbūzų želė
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Šokoladiniai ledai
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
- Tinginių - tinginys
- Vaisių ir riešutų saldainiukai
- Grietinėlė su braškėmis
- Braškių ir bananų kokteilis
- Pyragėliai su kremu
Jogurtinis pudingas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mėlynės,
0.5 litro -
Žalioji citrina,
1 vienetas -
Želatina,
25 gramai -
Apelsinų sultys,
0.5 litro -
Jogurtas,
600 gramų -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Plakta grietinėlė,
400 gramų -
Vanilė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas.
Gerai nuplauti ir nusausinti citriną. Smulkia tarka nutarkuoti žievę, o sultis išspausti ir supilt į nedidelį puodą.
Citrinų sultis kaitinti su puse kiekio cukraus, kol cukrus ištirps.
Atskirame inde gerai išplakti jogurtą ir vanilės ekstraktą.
Želatiną išbrinkyti apelsinų sultyse, ištirpinti puodelyje virš garų ,kiek atvėsinti ir supilti į jogurto masę, pamaišyti.
Po truputį pilti citrinų sirupą ir maišyti į jogurto masę. Taip pat įmaišyti ir išplaktą grietinėlę.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir kabindami šaukštu iš apačios įmaišyti į jogurto masę. Galiausiai supilti mėlynes ir kiek pamaišyti, kad uogos tolygiai pasiskirstytų (uogas galima kiek pamaigyti, jog išsiskirtų sulčių).
Masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, jog sustingtų.