Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Šis keksas su kremu taip sužavėjo savo skoniu, kad išbandžiau jį ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais! Ingredientai skirti 10 х 30 cm. formai. Šis keksas su kremu taip sužavėjo savo skoniu, kad išbandžiau jį ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais! Ingredientai skirti 10 х 30 cm. formai. Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
125 gramai miltai
2 vienetai kiaušiniai
100 gramų sviestas
75 gramai cukrus
25 gramai natūralaus jogurto
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35%
150 gramų natūralaus jogurto
100 gramų raudonieji serbentai
100 gramų cukrus
15 gramų želatina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Ruošiame keksą: minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios masės.
2.
Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 minutę.
3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu sumaišome su turima mase (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą.
4.
Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
5.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauname į 3 lakštus.
6.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
7.
Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir serbentai išleis truputį sulčių (galima lengvai pamaigyti juos šaukštu).
8.
Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ji ištirps.
9.
Serbentus atvėsiname ir sumaišome su jogurtu.
10.
Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas skystas – palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.
11.
Surenkame keksą: tą pačią 10 x 30 formą klojame kepimo popierių. Dedame vieną kekso lakštą, dedame pusę kremo. Antrą lakštą, kitą pusę kremo ir uždengiame paskutiniu lakštu.
12.
Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Keksą pabarstome cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Šis keksas su kremu taip sužavėjo savo skoniu, kad išbandžiau jį ir su raudonaisiais, ir su juodaisiais serbentais! Ingredientai skirti 10 х 30 cm. formai. Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame keksą: minkštą sviestą mikseriu išplakame su cukrumi iki purios masės.

  2. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, kiekvieną paplakdami аpie 1 minutę.

  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu sumaišome su turima mase (maišome kuo trumpiau). Galiausiai įmaišome jogurtą.

  4. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.

  5. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min. Atvėsusį perpjauname į 3 lakštus.

  6. Ruošiame kremą: želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.

  7. Serbentus su 50 gr. cukraus pakaitiname puode ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus ir serbentai išleis truputį sulčių (galima lengvai pamaigyti juos šaukštu).

  8. Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną, maišome, kol ji ištirps.

  9. Serbentus atvėsiname ir sumaišome su jogurtu.

  10. Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į jogurtą su serbentais. Turime gauti purią masę. Jei kremas skystas – palaikykite šaldytuve, kol pradės stingti.

  11. Surenkame keksą: tą pačią 10 x 30 formą klojame kepimo popierių. Dedame vieną kekso lakštą, dedame pusę kremo. Antrą lakštą, kitą pusę kremo ir uždengiame paskutiniu lakštu.

  12. Stingdome šaldytuve (geriausia per naktį). Keksą pabarstome cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų