Jautienos kotletai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
800 gramų | jautiena |
2 vienetai | batonas (riekės) |
0.7 stiklinės | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šašlykiukai storuliukams
- Guliašas su šafranu
- Sibiro koldūnai
- Virta marinuotos jautienos nugarinė
- Kiaulienos suktinukai
- Pikantiški veršienos kepsniai
- Lazaninis makaronų apkepas
- Šonkauliukai
- Jautiena kiniškai
- Spanguolinis šašlykas
- Kepta jautienos nugarinė
- Kepsnys su makaronais
- Kiaulienos kepsnys
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
- Kiaulienos sprandinės kepsnys “Armonika”
- Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
- Bačkonių suktinukas
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
- Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
Jautienos kotletai
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
7/10 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1.5 valgomojo šaukšto - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Greta
2016-03-12 17:45
Neparasyta,kad ideti svoguno. Reikia apvirti iskepus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...