
2 kilogramai | jautiena |
16 vienetų | tortilija (miltinės, vidutinio dydžio (15 cm)) |
500 gramų | grietinė |
3 vienetai | žaliosios paprikos |
3 vienetai | saldi raudonoji paprika |
3 vienetai | geltonosios paprikos |
125 gramai | čederio sūris |
2 vienetai | rausvieji svogūnai (dideli) |
100 gramų | gražgarstės |
100 gramų | špinatai (lapai) |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
100 gramų | romaninių salotų |
2 vienetai | citrinų sultys (šviežiai spaustos) |
4 skiltelės | česnakas |
10 gramų | malti kmynai |
10 gramų | druska |
5 gramai | pipira (chipotle) |
3 gramai | maltų juodųjų pipirų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
-
Tekiloje marinuota jautiena
-
Mamos kotletukai su pievagrybiais ir imbieriniu padažu
-
Zrazai
-
Mėsos - bulvių apkepas
-
Įdarytas faršo zuikis
-
Žuvinto kepsnys
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Pyragas su mėsa
-
Kapota keri mėsa
-
Spageti su kukuliais
-
Sultingieji šonkauliukai
-
Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
-
Šašlykas "Geras apetitas"
-
Gardūs veršienos karbonadai
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Įdaryti piepagrybiai
-
Bifšteksas ant grotelių
-
Pikantiška triušiena
-
Spanguolinis šašlykas
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 16
-
Jautiena,
2 kilogramai -
Tortilija, miltinės, vidutinio dydžio (15 cm),
16 vienetų -
Grietinė,
500 gramų -
Žalioji paprika,
3 vienetai -
Saldi raudonoji paprika,
3 vienetai -
Geltonosios paprikos,
3 vienetai -
Čederio sūris,
125 gramai -
Rausvieji svogūnai, dideli,
2 vienetai -
Gražgarstės,
100 gramų -
Špinatai, lapai,
100 gramų -
Alyvuogių aliejus,
100 mililitrų -
Romaninės salotos,
100 gramų -
Citrinų sultys, šviežiai spaustos,
2 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Malti kmynai,
10 gramų -
Druska,
10 gramų -
Pipira, chipotle,
5 gramai -
Malti juodieji pipirai,
3 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jautienos filė supjaustoma šiaudeliais.
Į nedidelį dubenėlį, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus, kmynus, "chipotle" pipirus, druską, pipirus, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis, aliejų.
Ant nedidelės intensyvumo ugnies apdeginkite paprikas ir sudėkite juos į šaltą vandenį. Atšalusius nulupkite ir supjaustykite į plonas juosteles.
Ant nedidelės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite jautienos filė šiaudelius ir apkepkite po 2 min. abi puses. Sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną, ir suberkite pipirus. Ant mėsos ir daržovių dideliu šaukštu supilkite citrinos sulčių marinatą. Kepkite maišant 5 min, kol jautiena su daržovėm apkeps.
Į kiekvieną miltinę tortiliją įdėkite "cheddar" sūrio. Padėkite ant grotelių kol sūris išsilydys, apie 30 sekundžių. Tada sudėkite salotas, grietinę, truputį citrinos sulčių, ir apkeptą jautieną su daržovėmis.