6 vienetai | bazilikas (lapeliai) |
240 mililitrų | grietinėlės, 35% |
200 gramų | žuvis (virta be kaulo) |
50 gramų | sūris (Filadelfijos sūris (Philadelphia)) |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
Suvyniojame į foliją ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Žuvį supjaustome smulkiai, sumaišome su 2 šaukštais grietinėlės, smulkintais baziliko lapais (2 vnt.).
Iškočiojame tešlą, pabarstome miltais. Su stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus.
Ant tešlos apskritimo centro dedame po šaukštelį žuvies masės, gabaliuką sūrio. Uždedame kitą tešlos apskritimą ant viršaus ir užspaudžiame kraštus. Gaunasi 5-6 cm skersmens koldūnas. Tą patį pakartojame su likusiais tešlos gabalėliais.
Verdame pasūdytame vandenyje, į puodą įpylus alyvuogių aliejaus.
Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame 2-4 min. po to, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Koldūnai tinka su grietinėlės padažu.
Grietinėlės padažas: grietinėlė išplakta su prieskoniais ir smulkintais baziliko lapais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Menkės kukuliai
- Menkės apkepas su grybais
- Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Tailandietiški žuvies blyneliai
- Menkės kotletukai
- Plekšnės filė su plutele
- Dorada su bulvėmis ispaniskai
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Lašiša su vaisiais
- Kepta žuvis su grybais
- Skumbrė pievagrybių padaže
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Ant iešmo keptas ungurys
- Keptas upėtakis
- Keptas upėtakis
- Suktinukai
- Kepta lydeka
- Žuvies kotletai
- Karpis, šutintas aluje
Itališki koldūnai
- Paruošimo laikas:
-
Bazilikas, lapeliai,
6 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
240 mililitrų -
Žuvis, virta be kaulo,
200 gramų -
Sūris, Filadelfijos sūris (Philadelphia),
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išminkome tešlą iš kiaušinių ir miltų. Jei reikės, įpilkite truputį vandens.
Suvyniojame į foliją ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Žuvį supjaustome smulkiai, sumaišome su 2 šaukštais grietinėlės, smulkintais baziliko lapais (2 vnt.).
Iškočiojame tešlą, pabarstome miltais. Su stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus.
Ant tešlos apskritimo centro dedame po šaukštelį žuvies masės, gabaliuką sūrio. Uždedame kitą tešlos apskritimą ant viršaus ir užspaudžiame kraštus. Gaunasi 5-6 cm skersmens koldūnas. Tą patį pakartojame su likusiais tešlos gabalėliais.
Verdame pasūdytame vandenyje, į puodą įpylus alyvuogių aliejaus.
Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame 2-4 min. po to, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Koldūnai tinka su grietinėlės padažu.
Grietinėlės padažas: grietinėlė išplakta su prieskoniais ir smulkintais baziliko lapais.