2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Slyvų kompotas
- Juodų serbentų uogienė
- Aštrūs rauginti agurkai
- Braškių uogienė
- Sūdyti lašiniai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Juodųjų serbentų uogienė
- Juodųjų serbentų drebučiai
- Marinuoti pomidorai
- Marinuota paprika su medumi
- Aviečių kompotas su apelsinais
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Marinuoti agrastai
- Sūdyti pomidorai
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Marinuoti agurkai su svogūnais
- Šermukšnių uogienė
- Agrastų marmeladas
- Kaukazinių slyvaičių tyrė
- Itališkos daržovių salotos
Itališka obuolienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.