
2 kilogramai | obuoliai |
1 kilogramas | cukrus |
2 vienetai | citrinos |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Juodųjų serbentų džemas
-
Slyvų - aronijų kompotas
-
Obuolių ir moliūgų uogienė
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Aštrūs marinuoti moliūgai
-
Konservuotas vyšnių kompotas
-
Mišrainė su ryžiais
-
Konservuota adžika
-
Aviečių uogienė- džemas
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Sūdyti lašiniai
-
Sūdytos žaliuokės
-
Cukinijų užkandis
-
Vyšnios savo sultyse
-
Itališkos daržovių salotos
-
Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas
-
Itališka obuolienė
-
Agurkų mišrainė
Itališka obuolienė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Obuoliai,
2 kilogramai -
Cukrus,
1 kilogramas -
Citrinos,
2 vienetai -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas - Muskatas, maltas
- Kardamonas
- Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.