Itališka obuolienė
AUTORIUS:
Alma
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai obuoliai
1 kilogramas cukrus
2 vienetai citrinos
1 vienetas imbieras (šaknis)
šiek tiek muskatas (maltas)
šiek tiek kardamonas
šiek tiek cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.
2.
Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.
3.
Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.
4.
Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.
5.
Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.
6.
Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Itališka obuolienė

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais kubeliais.

  2. Žieveles ir sėklalizdžius sudėkite į puodą, užpilkite litru vandens ir pavirkite, kol suminkštės.

  3. Citrinas kruopščiai nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žievelę . Baltąją odelę nulupkite, minkštimą susmulkinkite.

  4. Obuolių žievelių ir sėklalizdžių nuovirą nukoškite, suberkite cukrų ir išmaišykite. Statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps.

  5. Sudėkite obuolius, jei reikia, įpilkite vandens ir kaitinkite iki virimo.

  6. Sudėkite šiaudeliais tarkuotą imbierą, smulkintas citrinas, jų žieveles, įberkite muskato, cinamono bei kardamono. Sumažinkite ugnį, vis pamaišydami kaitinkite, kol patamsės. Obuolienę sukrėskite į švarius verdančiu vandeniu nuplikytus stiklainius ir sandariai užsukite.

Receptą atsiuntė Alma
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų