Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas paprika (žalioji)
300 gramų austrių (almehos)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (2-3)
1 kilogramas pomidorai
šiek tiek šafranas
šiek tiek petražolės
šiek tiek česnakas
šiek tiek čiobreliai
šiek tiek druska
500 gramų ryžiai
šiek tiek vištienos filė
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Supjaustyti papriką juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Paskui išėmus papriką toje pačioje keptuvėje apkepiname vištieną. Grūstuve sutrinti česnako (dvi didesnes skilteles), petražolės (žiupsnelį) ir šafraną. Burokine tarka sutarkuoti pomidorus be luobelių. Į keptuvę su apkepta vištiena suberti trintą česnaką, pasūdyti ir kelias min pakepti pavartant vištieną. Supilti pomidorų tyrę. Leisti troškintis (neuždengus) 5-7min. Įpilti apie pusę litro vandens ir uždengus troškinti 15-20 min. Po to supilti ryžius, (vienam žmogui dvi saujos ryžių ir dar vieną viršaus). Ir atidengus troškinti 20 min. Ryžiu nemaišyti, tik sukamaisiais judesiais judinant keptuvę pakratyti. Likus 5 min iki kepimo pabaigos sudėti kriauklytes (austres). Išjungus dar 5 min keptuvę palaikyti uždengtą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)

Komentarai: 14
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Supjaustyti papriką juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Paskui išėmus papriką toje pačioje keptuvėje apkepiname vištieną. Grūstuve sutrinti česnako (dvi didesnes skilteles), petražolės (žiupsnelį) ir šafraną. Burokine tarka sutarkuoti pomidorus be luobelių. Į keptuvę su apkepta vištiena suberti trintą česnaką, pasūdyti ir kelias min pakepti pavartant vištieną. Supilti pomidorų tyrę. Leisti troškintis (neuždengus) 5-7min. Įpilti apie pusę litro vandens ir uždengus troškinti 15-20 min. Po to supilti ryžius, (vienam žmogui dvi saujos ryžių ir dar vieną viršaus). Ir atidengus troškinti 20 min. Ryžiu nemaišyti, tik sukamaisiais judesiais judinant keptuvę pakratyti. Likus 5 min iki kepimo pabaigos sudėti kriauklytes (austres). Išjungus dar 5 min keptuvę palaikyti uždengtą.

Reklama:

Komentarai (14)


  • Tarkius 2011-07-25 09:10

    Buvo drauge is ispabijos atlekusi dare sy patiekala , labai skanus ir sotus!!!!!!!!!!!!!!


  • RUTA 2010-10-10 14:50

    as siskanesta dar pagardinu svieziais ar saldytais zirneliais bei pjaustytom morkom,bet kiekvienas pagal savo skoni...ir dar,skaniau kai ryziai apsikepina su viskuo,tada jie buna puriasni ir tik po to pilamas vanduo,nors skaniau vistienos sultinys :super:


  • Mėta 2010-06-21 18:10

    Super skaniai atrodo. Būtinai reikės kada nors pabandyti :super:


  • liu 2010-05-18 14:42

    labai teisingai aprasyta.Ne tik Murcia regione,bet ir Almerios taip gamina. :super2:


  • aurtar 2010-01-27 21:45

    ispanijoje yra daug regionu ir kiekvienas daro savaip.cia butent Murcijos reg.pabandyk,tikrai skanu. :super:


  • AURTAR 2010-01-27 13:17

    Darymo budas labai cia keistas :( Ispanijoje ji daroma ne taip, bet vistiek nieko gal ir ta :)


  • anonimui 2010-01-19 21:44

    sitas patiekalas ispanijoje vadinamas AROZ CON POLLO Y ALMEJAS. Paleja nezinomas patiekalas.O paella jau prikomentavai pakankamai.... :-D :-D :-D


  • (anonimas) 2010-01-19 14:15

    Sitas patiekalas İspanijoje vadinasi paleja


  • Admin 2010-01-11 22:31

    Kaip autore nurode, taip ir parasyta, austres, almehos.


  • Admin 2010-01-11 22:29

    Kaip neleidzia ideti nuotraukos? Klaidas rodo?


Daugiau receptų