
1 vienetas | paprika (žalioji) |
300 gramų | austrių (almehos) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (2-3) |
1 kilogramas | pomidorai |
šiek tiek | šafranas |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | česnakas |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | druska |
500 gramų | ryžiai |
šiek tiek | vištienos filė |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
-
Traški vištiena
-
Vestuvinė rusiška žąsis
-
Marinuoti vištų sparneliai su šonine
-
Kepti vištų sparneliai
-
Keptos vištų blauzdelės
-
Višta rankovėje
-
Kepti viščiukai
-
Vištienos filė suktinukai su įdaru
-
Prancūziški kotletai
-
Blauzdelės grilyje
-
Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
-
Raugintais kopūstais kimšta žąsis
-
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Vištienos filė su imbieru
-
Kriaušėmis įdarytos vištos blauzdelės
-
Maltos vištienos kebabas
-
Kebabas
Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)

- Paruošimo laikas:
-
Paprika, žalioji,
1 vienetas -
Austrės, almehos,
300 gramų - Alyvuogių aliejus, 2-3
-
Pomidorai,
1 kilogramas - Šafranas
- Petražolės
- Česnakas
- Čiobreliai
- Druska
-
Ryžiai,
500 gramų - Vištienos filė
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supjaustyti papriką juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Paskui išėmus papriką toje pačioje keptuvėje apkepiname vištieną. Grūstuve sutrinti česnako (dvi didesnes skilteles), petražolės (žiupsnelį) ir šafraną. Burokine tarka sutarkuoti pomidorus be luobelių. Į keptuvę su apkepta vištiena suberti trintą česnaką, pasūdyti ir kelias min pakepti pavartant vištieną. Supilti pomidorų tyrę. Leisti troškintis (neuždengus) 5-7min. Įpilti apie pusę litro vandens ir uždengus troškinti 15-20 min. Po to supilti ryžius, (vienam žmogui dvi saujos ryžių ir dar vieną viršaus). Ir atidengus troškinti 20 min. Ryžiu nemaišyti, tik sukamaisiais judesiais judinant keptuvę pakratyti. Likus 5 min iki kepimo pabaigos sudėti kriauklytes (austres). Išjungus dar 5 min keptuvę palaikyti uždengtą.
Komentarai (14)
-
Tarkius
2011-07-25 09:10
Buvo drauge is ispabijos atlekusi dare sy patiekala , labai skanus ir sotus!!!!!!!!!!!!!!
-
RUTA
2010-10-10 14:50
as siskanesta dar pagardinu svieziais ar saldytais zirneliais bei pjaustytom morkom,bet kiekvienas pagal savo skoni...ir dar,skaniau kai ryziai apsikepina su viskuo,tada jie buna puriasni ir tik po to pilamas vanduo,nors skaniau vistienos sultinys :super:
-
Mėta
2010-06-21 18:10
Super skaniai atrodo. Būtinai reikės kada nors pabandyti :super:
-
liu
2010-05-18 14:42
labai teisingai aprasyta.Ne tik Murcia regione,bet ir Almerios taip gamina. :super2:
-
aurtar
2010-01-27 21:45
ispanijoje yra daug regionu ir kiekvienas daro savaip.cia butent Murcijos reg.pabandyk,tikrai skanu. :super:
-
AURTAR
2010-01-27 13:17
Darymo budas labai cia keistas :( Ispanijoje ji daroma ne taip, bet vistiek nieko gal ir ta :)
-
anonimui
2010-01-19 21:44
sitas patiekalas ispanijoje vadinamas AROZ CON POLLO Y ALMEJAS. Paleja nezinomas patiekalas.O paella jau prikomentavai pakankamai.... :-D :-D :-D
-
(anonimas)
2010-01-19 14:15
Sitas patiekalas İspanijoje vadinasi paleja
-
Admin
2010-01-11 22:31
Kaip autore nurode, taip ir parasyta, austres, almehos.
-
Admin
2010-01-11 22:29
Kaip neleidzia ideti nuotraukos? Klaidas rodo?