0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
175 mililitrai | vanduo |
300 gramų | kvietiniai miltai (sijoti) |
2 valgomieji šaukštai | kmynai |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.
Indiški krekeriai
-
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai - Aliejus, kepimui
-
Vanduo,
175 mililitrai -
Kvietiniai miltai, sijoti,
300 gramų -
Kmynai,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kmynus, druską ir kepimo miltelius. Įtrinkite į miltus ghi arba sviestą, įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų gana kieta. Kruopščiai minkykite mažiausiai 5 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir elastinga. Palikite ją kelioms minutėms pastovėti.
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.