
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 stiklinės | morkos (tarkuotų burokine tarka) |
2 stiklinės | pienas |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | cukrus |
1 saujelė | anakardžių riešutų |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | malto kardamono |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.
2.
Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.
3.
Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų skanėstas
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Gaivus gardėsis "Avietėlė"
-
Šokoladiniai traškučiai
-
Kukurūzų skanėstas
-
Nekeptas varškės tortas
-
Braškių desertas per minutę
-
Varškės kremas su vaisiais
-
Melionų desertas
-
Pyragas „Sniegas“
-
Margas varškės desertas
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Braškių putėsiai
-
Obuolių sriuba "Svorio netektis"
-
Šokoladinis desertas
-
Obuoliai šokolade
-
Arbūzų želė
-
Gervuogių musas
-
Vaisiniai ežiukai
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Morkos, tarkuotų burokine tarka,
2 stiklinės -
Pienas,
2 stiklinės -
Grietinėlė, 35%,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Anakardžių riešutai,
1 saujelė -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Maltas kardamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Onė
Gaminimo eiga:
Į didelę keptuvę sudedam tarkuotas morkas, pieną ir grietinėlę. Verdame nuolat pamaišant tol, kol masė sutirštėja, tampa panaši į tešlą, o pieno nebelieka. Tai truks apie 30-40 minučių.
Tuomet suberiame cukrų. Sudėjus cukrų masė vėl taps skysta. Verdame dar apie 10 minučių, kol vėl sutirštės. Nepamirštam nuolat maišyti.
Tada sudedame sviestą ir kardamoną. Pakaitiname dar apie 5 minutes. Kai visa masė tampa tiršta ir vientisa, sudedame ją į stačiakampę lėkštę, palyginam kraštus ir paliekam šaldytuve porai valandų. Atvėsusį ir sustingusį desertą supjaustome gabaliukais ir papuošiame smulkintais anakardžių riešutais.
Reklama:
Komentarai (5)
-
Erika Akire
2018-12-05 14:29
Laba diena. Dar nepabandziau padaryti, bet jau uzsivedziau. Dekui uz recepta
-
Valentina
2017-10-07 14:34
Butinai pabandisiu pasidaryti.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...