350 gramų | miltai |
150 gramų | cukrus (DanSukker) |
5 valgomieji šaukštai | medus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
150 gramų | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ledai vafliuose
- Vanilės ir apelsinų skonio kanelės
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Kriaušės tešloje
- Margas varškės desertas
- Bananų skanėstas
- Šokoladinė suflė mamai
- Gardūs braškiniai ledai
- 3D gėlės želėje
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Lukos želė tortas
- Želė su trešnemis ir persikais
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Naujametinis šampano šerbetas
- Ledų ir bananų kokteilis
- Obuolių tortas su varške
- Nekeptas varškės tortas
- Avietinė pasaka
- Raudonųjų serbentų fantazija
Imbierinis namelis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
350 gramų -
Cukrus, DanSukker,
150 gramų -
Medus,
5 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Gvazdikėliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
150 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį supilame miltus, prieskonius ir sodą.
Puode ant silpnos ugnies ištirpdome sviesta, kartu su cukrumi ir medumi. Kaitiname maišant tol, kol viskas taps vientisa mase. Gautą sirupą supilame į prieš tai paruoštą miltų masę ir viską gerai išmaišome.
Tešlą paliekame, kad atvėstų. Tešla turi būti pakankamai kieta, bet ne per daug sukietėjusi.
Tešlą iškočiojame gana plonai (prieš tai reikia apibarstyti stalą ir tešlą miltais, kad nepriliptų prie pagrindo). Tada apsibrėžti keletą namo dalių. Jas kepti 220 laipsnių orkaitėje 3-5 min, nuolat tikrinant, kad nesudegtų.
Iškepus paliekame atvėsti. Pasigaminame glajų. Jam reikės cukraus pudros, kiaušinio baltymo ir lašelio citrinos rūgšties. Cukraus pudrą reikia pakaitinti ant ugnies, sudėti baltymą ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada glajumi sulipdyti dalis ir papuošti norimais saldainiais.