Imbieriniai saldainiai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
700 gramų imbieras (šaknis)
1 kilogramas cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Nulupkite imbiero šaknies žievę. Įsitikinkite, kad šaknis tikrai šviežia, kitaip saldainiai nebus skanūs.

Supjaustykite imbiero šaknį vienodo dydžio kubeliais ir sudėkite į  puodą.

Į puodą  ant imbiero supilkite maždaug pusę kg. cukraus ir įpilkite vandens  tiek, kad  tik apsemtų imbiero gabaliukus. Kai viskas užvirs, prisukite ugnį ir virkite vis pamaišydami. Virkite tol, kol gabaliukai taps skaidrūs, sirupo sumažės, jis taps tirštokas- kaip skystas medus. Tai užtruks apie 3 valandas.

Po 3 valandų, per sietelį perpilkite visą puodo turinį, atskirkite sirupą nuo imbiero gabaliukų. Sirupo neišpilkite, jis labai skanus.  Palikite imbiero gabaliukus atvėsti.

Sudėkite imbiero gabaliukus į lėkštę ir gausiai pabarstykite likusiu cukrumi, palikite apdžiūti pernakt. Tada nusijoti cukraus perteklių. Saldainiukai paruošti.  Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Imbieriniai saldainiai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nulupkite imbiero šaknies žievę. Įsitikinkite, kad šaknis tikrai šviežia, kitaip saldainiai nebus skanūs.

Supjaustykite imbiero šaknį vienodo dydžio kubeliais ir sudėkite į  puodą.

Į puodą  ant imbiero supilkite maždaug pusę kg. cukraus ir įpilkite vandens  tiek, kad  tik apsemtų imbiero gabaliukus. Kai viskas užvirs, prisukite ugnį ir virkite vis pamaišydami. Virkite tol, kol gabaliukai taps skaidrūs, sirupo sumažės, jis taps tirštokas- kaip skystas medus. Tai užtruks apie 3 valandas.

Po 3 valandų, per sietelį perpilkite visą puodo turinį, atskirkite sirupą nuo imbiero gabaliukų. Sirupo neišpilkite, jis labai skanus.  Palikite imbiero gabaliukus atvėsti.

Sudėkite imbiero gabaliukus į lėkštę ir gausiai pabarstykite likusiu cukrumi, palikite apdžiūti pernakt. Tada nusijoti cukraus perteklių. Saldainiukai paruošti.  Skanaus!

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų