800 gramų | kaliaropės |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) |
1 stiklinė | grietinė |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
Kaliaropės nulupamos. Vidus išgremžiamas taip, kad kaliaropė įgautų puodelio formą, ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vėliau pridedamos įdaro, sudedamos į puodą, įdedama taukų, apibarstoma miltais ir troškinama, kol suminkštės.
Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami taukuose, įdedama virtų maltų grybų, stambiai sutarkuota morka, griežinėliais supjaustyti pomidorai ir troškinama, kol morkos beveik suminkštės. Tada suberiami stambiai sutarkuoti obuoliai, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, druskos, išmaišoma ir masės prikemšamos kaliaropės. Tiekiama su grietine. Viršus apibarstomas susmulkintais krapais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryti pomidorai
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Kukurūzų apkepas
- Pomidorai tešloje
- Šparaginės pupelės su šonine
- Įdarytos cukinijos
- Midijos su špinatais
- Svogūnų pyragas
- Briuselinių kopūstų apkepas
- Negaluojančios paprikos
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Skrudintos daržovės su grybais
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Kaliaropės su sviestu
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Apkeptas žiedinis kopūstas su sūriu
- Paprikos su įdaru
- Traškūs žiediniai kopūstai
- Vištienos apkepas su cukinija
Įdarytos kaliaropės
- Paruošimo laikas:
-
Kaliaropės,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Kvietiniai miltai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2—3 obuoliai, morka, 250 g grybų, 2 svogūnai, 2— 3 pomidorai, kiaušinis, 2 šaukštai riebalų, 4 šaukštai grietinės, truputį pipirų, druskos.
Kaliaropės nulupamos. Vidus išgremžiamas taip, kad kaliaropė įgautų puodelio formą, ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vėliau pridedamos įdaro, sudedamos į puodą, įdedama taukų, apibarstoma miltais ir troškinama, kol suminkštės.
Įdarui svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami taukuose, įdedama virtų maltų grybų, stambiai sutarkuota morka, griežinėliais supjaustyti pomidorai ir troškinama, kol morkos beveik suminkštės. Tada suberiami stambiai sutarkuoti obuoliai, įmušamas kiaušinis, įberiama pipirų, druskos, išmaišoma ir masės prikemšamos kaliaropės. Tiekiama su grietine. Viršus apibarstomas susmulkintais krapais.