
Įdaryti artišokai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas | vištienos krūtinėlės |
50 gramų | kumpis |
50 gramų | kumpis |
4 vienetai | alyvuogių |
1 vienetas | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | parmezano sūris (šviežiai tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
8 vienetai | artišokų (švieži arba konservuoti) |
2 vienetai | petražolės (šakelės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
2.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
3.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apkeptas sūris
-
Krabų lazdelės tešloje.
-
Čeburėkai
-
Aštrūs antienos kukuliukai
-
Krevetės patale
-
Egzotiškos Tortilijos
-
Kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis
-
Kepti aguročiai su slyvomis
-
Tuno pica
-
Gėlytės
-
Užkandukai
-
Sumuštiniai su kiaušiniu
-
Suvyniotos dešrelės
-
Blyneliai su dešra ir sūriu
-
Pakepintos baltos duonos riekelės
-
Bulvių ir lašišos kukuliai
-
Silkės ir lašišos užkandėlė su bulvėmis ir majonezo padažu
-
Amerikietiški vafliai
-
Gurmanų suktinukai
-
Pusryčių šulinėliai su šonine
Įdaryti artišokai
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištienos krūtinėlė,
1 vienetas -
Kumpis,
50 gramų -
Kumpis,
50 gramų -
Alyvuogės,
4 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Parmezano sūris, šviežiai tarkuotas,
4 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Artišokai, švieži arba konservuoti,
8 vienetai -
Petražolės, šakelės,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Petražoles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite išvirtą viščiuko krūtinėlę, abiejų rūšių kumpius.
Kiaušinį išplakite su tarkuotu sūriu, džiūvėsėliais, smulkintomis alyvuogėmis ir likusiomis prieskoninėmis žolėmis.
Mase įdarykite artišokus, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 8 - 10 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.
Artišokų žiedai dar žiloje senovėje buvo tikras delikatesas. Artišokai daugiausia auga Viduržemio jūros pakrantėse. Iš ten nemažai patiekalų pakliūdavo ir ant lietuviško didikų stalo.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...