2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1 vienetas | kalakutiena |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traški vištiena
- Margaritos įdarytos paprikos
- Eršketas šampane
- Havajų pica
- Vištienos krūtinėlė, troškinta su pomidorų padažu
- Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
- Žuvis su brokoliais
- Toskaniškas veršienos pjausnys
- Neįprasti šašlykai
- Mėsos troškinys laivelyje
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Įdaryta paprika
- Bulvių ir varškės apkepas
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Makaronai su grietinėlės ir mėsos padažu
- Jautienos nugarinės kepsnys
- Marinuoti vištų sparneliai su šonine
- Troškinti agurkai su įdaru
- Varškėčiai su klevų sirupu
- Kiaulienos šašlykas
Įdarytas kalakutas
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių), tirpinti,
2 valgomieji šaukštai -
Kalakutiena,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: 50 g padžiūvusio batono, pusė stiklinės pieno, 40 g sviesto, 100 g kalakuto kepenėlių, 50 g razinų, 2 kiaušiniai, 20— 30 g džiūvėsėlių, 40 g sviesto, truputį druskos, pipirų, muskato riešuto, gvazdikėlių.
Išdarinėtas kalakutas įtrinamas prieskoniais ir palaikomas šaltai 2—3 val. Kalakuto kepenėlės užpilamos pienu ir taip pat palaikomos 2—3 val. Įdarui išmirkytas ir nuspaustas batonas sumalamas kartu su kepenėlėmis, pridedama sviesto, išsukto su kiaušinių tryniais, išplaktų baltymų su džiūvėsėliais, pagardinama prieskoniais. Pagamintas įdaras sukemšamas į kalakuto vidų ir užsiuvama. Paukštis kepamas orkaitėje, pašlakstomas riebalais ir vandeniu, atsiradusiu skysčiu. Iškepęs kalakutas supjaustomas ir tiekiamas su riebaluose keptomis bulvytėmis, bruknių uogiene.