1 vienetas | lydeka (vidutinio dydžio) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 vienetai | morkos (virtos) |
1 galva | svogūnai |
100 gramų | majonezas (DAUMANTŲ ) |
50 gramų | sviestas |
1 riekė | batonas |
0.5 stiklinės | pienas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai ((juodieji ir kvapnieji)) |
2 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | ridikai (baltas) |
0.5 vieneto | paprika |
1 valgomasis šaukštas | spanguolės |
1 valgomasis šaukštas | juodieji serbentai |
1 vienetas | mandarinai |
3 lapai | poras ((žalia dalis)) |
Skanaus !
Įdaryta lydeka su daržovėmis ir majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Lydeka, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Morkos, virtos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 galva -
Majonezas, DAUMANTŲ ,
100 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Batonas,
1 riekė -
Pienas,
0.5 stiklinės - Druska
- Pipirai, (juodieji ir kvapnieji)
-
Česnakas,
2 skiltelės -
Ridikai, baltas,
1 vienetas -
Paprika,
0.5 vieneto -
Spanguolės,
1 valgomasis šaukštas -
Juodieji serbentai,
1 valgomasis šaukštas -
Mandarinai,
1 vienetas -
Poras, (žalia dalis),
3 lapai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lydeką nuplauti, nusausinti, atskirti odą.žuvies mėsą nuvalyti nuo kaulo ir odos, odą pabarstyti druska.
Batoną užmerkti piene.
Vieną kiaušinį išvirti, atvėsinti.
Svogūną susmulkinti, apkepti svieste.
Žuvį, 1 morką, virtą kiaušinį, nuspaustą batono riekę sumalti du kartus. Įdėti susmulkintą česnaką, 3 v.š. Daumantų MangoMajo majonezo, suberti pipirus, druską, įmušti žalią kiautšinį, gerai išmaišyti. Jei įdaras sausokas,galima įpilti truputį pieno,kuriame mirko batonas.
Įdarą sudėti į lydekos odą, kepimo indą sutepti aliejumi, įdėti lydeką ant pilvo, aptepti majonezu.
kepti orkaitėje 150°C temperatūroje 1 val. 15 min.
Atvėsinti, padėti į patiekimo indą, papuošti išpjaustytu baltu ridiku, morkomis, spanguolėmis, serbentais, poro lapeliais, mandarinu.
Į išpjaustytą papriką patiekti padažą- likusį "MangoMajo" majonezą.
Skanaus !