2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai |
1 vienetas | svogūnai |
30 gramų | sviestas |
2 vienetai | batonas (riekės) |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | krienai (tarkuoti) |
1 kilogramas | jūros lydeka |
2 vienetai | kiaušiniai |
10 gramų | želatina |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
šiek tiek | aliejaus |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | cukrus |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | acto |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Užkandiniai spirgučiai prie alaus
- Pakora
- Krevečių užkandėlė su majonezu
- Traškūs žiediniai kopūstai
- Varškės sūris su kmynais
- Keptos krevetės
- Persikai įdarytį triušiena
- Sūdytos lašišos receptas
- Vaisių puokštė su šokolado glajumi
- Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
- Šventiniai šaltienos drebučiai
- Sūrio ritinukai
- Antienos filė su vyšnių padažu
- Medalionai arba mini bandelės su dešrele
- Kiaušininė užkandėlė
- Brokoliai tešloje
- Šaltiena
- Klasikinis kiaulienos šašlykas
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Sumuštinis "Ara"
Įdaryta lydeka drebučiuose
-
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
- Salierai
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
30 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Krienai, tarkuoti,
2 valgomieji šaukštai -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Želatina,
10 gramų -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas - Aliejus
-
Pienas,
1 stiklinė - Druska
- Juodieji pipirai
- Cukrus
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Actas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinama ir suvyniojama į lydekos odą. Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies. Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti. Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama. Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.