
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | salierai |
1 vienetas | svogūnai |
30 gramų | sviestas |
2 vienetai | batonas (riekės) |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | krienai (tarkuoti) |
1 kilogramas | jūros lydeka |
2 vienetai | kiaušiniai |
10 gramų | želatina |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
šiek tiek | aliejaus |
1 stiklinė | pienas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | cukrus |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | acto |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinis su sūriu ir vištiena
-
Karštos bandelės
-
Bulvės „Akordeonas“
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Pievagrybių garnyras
-
Skrebučiai
-
Marinuoti rausvieji svogūnai
-
Liežuvio užkandėlė su majonezu
-
Aštrūs antienos kukuliukai
-
Užkanda "Lelijos"
-
Sūrio lazdelės
-
Omletas su riešutais
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Traškios sūrio lazdelės
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Vorų užkandėlė
-
Plakta kiaušinienė kaip darželyje
Įdaryta lydeka drebučiuose

-
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
- Salierai
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
30 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Krienai, tarkuoti,
2 valgomieji šaukštai -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Želatina,
10 gramų -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas - Aliejus
-
Pienas,
1 stiklinė - Druska
- Juodieji pipirai
- Cukrus
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Actas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinama ir suvyniojama į lydekos odą. Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies. Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti. Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama. Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.