330 gramų | kiaulienos faršas |
1 vienetas | morkos (nedidelė) |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
1 vienetas | paprika (geltonoji, nedidelė) |
2 vienetai | pomidorai (nedideli) |
2 skiltelės | česnakas |
1 stiklinė | ryžiai |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
2 valgomieji šaukštai | majonezas |
180 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | džiovintas raudonėlis |
1 vienetas | cukinija (didelė) |
Susmulkintą svogūną, burokine tarka sutarkuotą morką bei kubeliais supjaustytą papriką pakepinkite truputyje aliejaus ir sumaišykite viską su faršu, pagardindami trupučiu druskos, juodųjų maltų pipirų bei kitų mėgstamų prieskonių. Ryžius taip pat įmaišykite. Cukinijos puseles įdarykite paruoštu faršu, sudėkite ant viršaus pomidorų griežinėlius ir sudėję į aliejumi išteptą skardą pašaukite valandai į gerai įkaitintą orkaitę. Likus maždaug 15 minučių iki kepimo pabaigos išimkite iš orkaitės patieklą, pašlakstykite pomidorų padažo bei majonezo mišiniu ir apibarstę tarkuotu sūriu vėl šaukite orkaitėn. Sūriui išsilydžius ir šiek tiek apskrudus galite ragauti ;)
Galima valgyti tiekiant su virtais ryžiais ar bulvėmis, arba be nieko.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryti jautienos kepsneliai
- Šašlykai, marinuoti kefyre
- Sprandinės kepsnys
- Vasaros šašlykas
- Įdaryta kiaulienos šoninė
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
- Kiaulienos kepsniai
- Kepsnys "Vyro svajonė"
- Kiaulienos troškinys
- Kepsnys romantiškam vakarui
- Troškinta veršiena
- Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Kotletai su kiaušiniais
- Tortilijos
- Apkepas „La Graikija“
- Keptos veršienos šlaunelės
- Mėsos apkepas
- Romšteksas majonezo padaže
Įdaryta cukinija
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos faršas,
330 gramų -
Morkos, nedidelė,
1 vienetas -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Paprika, geltonoji, nedidelė,
1 vienetas -
Pomidorai, nedideli,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Ryžiai,
1 stiklinė -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Majonezas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, fermentinis,
180 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Džiovintas raudonėlis
-
Cukinija, didelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite, įtrinkite česnaku bei druska ir palikite stovėti. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius.
Susmulkintą svogūną, burokine tarka sutarkuotą morką bei kubeliais supjaustytą papriką pakepinkite truputyje aliejaus ir sumaišykite viską su faršu, pagardindami trupučiu druskos, juodųjų maltų pipirų bei kitų mėgstamų prieskonių. Ryžius taip pat įmaišykite. Cukinijos puseles įdarykite paruoštu faršu, sudėkite ant viršaus pomidorų griežinėlius ir sudėję į aliejumi išteptą skardą pašaukite valandai į gerai įkaitintą orkaitę. Likus maždaug 15 minučių iki kepimo pabaigos išimkite iš orkaitės patieklą, pašlakstykite pomidorų padažo bei majonezo mišiniu ir apibarstę tarkuotu sūriu vėl šaukite orkaitėn. Sūriui išsilydžius ir šiek tiek apskrudus galite ragauti ;)
Galima valgyti tiekiant su virtais ryžiais ar bulvėmis, arba be nieko.
Komentarai (46)
-
Beata
2017-08-30 23:24
receptas labai išsamus ir aiškus....tik reikia atidžiai perskaityti...skanaus :-)
-
Stiaponas
2017-07-30 12:54
Super
-
Agniukas
2016-10-04 23:45
Liuks receptukas, tik as farso nekepiau keptuveje, nes naudojau malta vistiena :) Bet labai labai skaniai papietavome :)
-
Lora
2016-10-02 19:24
aciu uz recepta, gavosi labai skaniai
-
daiva
2016-08-11 19:38
Cukinijos nereik nulupti
-
Sandra
2015-10-10 15:43
superine :)
-
vilma
2015-09-09 05:01
Labai skanu patiko mano seimynai
-
loreta
2015-08-29 17:14
nekepiau farso keptuveje...viskas dakepe ir taip skanu buvo...tiesiog nerealiai
-
as
2015-08-23 14:39
as irgi nekepu farso tik morkas su svogunais + papjaustau pomidoro ir patroskinu ,po to viska dedu ant virsau idarytos cukinijos ir i orkaite Baigiant kepti patarkuoju surio
-
ANIA
2015-08-18 16:15
Kas gali buti skaniau,pati megstamiausia darzove,ir dar truputi mesytes,valgyk ir dziaukis gyvenimu